Σε νέα χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί ο Τσάβες

0

Μέσω τηλεοπτικής εμφάνισής του από το προεδρικό μέγαρο, το βράδυ του Σαββάτου, ο 58χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, γνωστοποίησε ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε τρίτη χειρουργική επέμβαση, λόγω της επανεμφάνισης καρκίνου.

Αν και ο ίδιος δεν αποκάλυψε ποτέ τον τύπο του καρκίνου, άνθρωποι της κυβέρνησης λένε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην πυελική περιοχή.

«Είναι απολύτως απαραίτητο, απολύτως βασικό, να υποβληθώ σε νέα χειρουργική επέμβαση. Με το θέλημα του Θεού, όπως και στις προηγούμενες περιστάσεις, θα βγούμε νικητές από αυτό. Έχω απόλυτη πίστη σε κάτι τέτοιο.», είπε ο Chavez, απευθυνόμενος στο συγκλονισμένο λαό του.

Όπως αναφέρει το Reuters, o πρόεδρος της χώρας θα επιστρέψει σήμερα Κυριακή στην Κούβα για να δώσει τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο. Μετά την αποχώρησή του θα πρέπει να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές εντός τριάντα ημερών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.

Ο ίδιος κατονόμασε ως διάδοχό του, τον αντιπρόεδρο Nicolas Meduro για τις επόμενες εκλογές, οι οποίες, κατά πάσα πιθανότητα, θα πραγματοποιηθούν στις 10 Ιανουαρίου. Ο δημοφιλής πολιτικός του αντίπαλος Henrique Capriles έχει ακόμα μία ευκαιρία να εκλεγεί πρόεδρος της χώρας, κάτι που δεν είχε καταφέρει στις προηγούμενες εκλογές.

Ο Chavez θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Cimeq της Αβάνας και στο πλευρό του θα βρίσκεται ο πολιτικός του μέντορας και φίλος, Fidel Castro.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Διεθνή / Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της φυλακής του Αλκατράζ για «επικίνδυνους και υπότροπους εγκληματίες» – Σχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικές ερμηνείες
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή 100% δασμών σε ξένες ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη μείωση της κινηματογραφικής παραγωγής στο Χόλιγουντ ζήτημα εθνικής ασφάλειας
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ στη Σανάα τραυματίζουν 14 πολίτες - Οι Χούτι απαντούν με πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM