«Χωρίς αμφιβολία, υπήρξα μάρτυρας εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα» λέει πρώην αξιωματικός των ΗΠΑ

«Χωρίς αμφιβολία, ήμουν μάρτυρας εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα», λέει πρώην αξιωματικός των ΗΠΑ Facebook Twitter
«Δεν έχω δει ποτέ ξανά τέτοια αγριότητα και τόσο περιττή βία εναντίον άοπλων και πεινασμένων», περιγράφει ο Anthony Aguilar, πρώην αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ/ Photo by Ali Jadallah/Anadolu via Getty Images
0

Ο Anthony Aguilar, απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, περιέγραψε στο BBC, τα «εγκλήματα πολέμου στη Γάζα», των οποίων υπήρξε μάρτυρας.

«Ήμουν μάρτυρας εγκλημάτων πολέμου» στη Γάζα, ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ο Aguilar, ερωτηθείς για όσα είδε να συμβαίνουν, από τη θέση του στα κέντρα διανομής βοήθειας του καθημερινά αμφισβητούμενου Gaza Humanitarian Foundation (GHF), που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

 Ο ίδιος παραιτήθηκε, καταγγέλλοντας σήμερα όσα είδε να συμβαίνουν στον θύλακα.

Ως απόστρατος πια των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο Aguilar μίλησε στο BBC για τις ακραίες πράξεις βίας των IDF εναντίον του άμαχου και πεινασμένου πληθυσμού. «Είδα τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας να πυροβολούν τα πλήθη των Παλαιστινίων. Είδα τους IDF να ρίχνουν μια σφαίρα κύριου πυροβόλου από άρμα Merkava σε πλήθος ανθρώπων, καταστρέφοντας αυτοκίνητο με πολίτες που απλά απομακρύνονταν από το σημείο. Είδα βλήματα όλμου με στόχο πλήθος των ανθρώπων για να το κρατήσουν υπό έλεγχο» λέει.

«Χωρίς αμφιβολία, ήμουν μάρτυρας εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα», λέει πρώην αξιωματικός των ΗΠΑ Facebook Twitter
Ο Anthony Aguilar, απόστρατος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, περιέγραψε στο BBC, τα «εγκλήματα πολέμου στη Γάζα», των οποίων έγινε μάρτυρας

«Ως επαγγελματίας, η άποψή μου για το πώς δημιουργήθηκαν οι τοποθεσίες ήταν αυτό που θα χαρακτήριζα ερασιτεχνική. Άπειροι, χωρίς εκπαίδευση. Δεν είχαν ιδέα για το πώς να διεξάγουν επιχειρήσεις τέτοιο μεγέθους. Αυτή θα ήταν η πιο καλοπροαίρετη εκτίμησή μου» συνέχισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι σε ολόκληρη την καριέρα του δεν έχει δει ποτέ τέτοιο επίπεδο «βιαιότητας και χρήσης τόσο αδιάκριτης και περιττής βίας εναντίον ενός άμαχου, άοπλου και πεινασμένου πληθυσμού».

«Στην πιο ειλικρινή μου εκτίμηση, θα έλεγα ότι πρόκειται για εγκληματικές πράξεις. Σε όλη μου την καριέρα δεν έχω δει ποτέ τέτοιο επίπεδο αγριότητας και τέτοια χρήση αδιάκριτης και περιττής βίας εναντίον άμαχου πληθυσμού, ενός άοπλου, πεινασμένου πληθυσμού. Ποτέ δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε όλα τα μέρη όπου έχω αναπτυχθεί σε πολεμικές ζώνες, μέχρι που βρέθηκα στη Γάζα, στα χέρια των IDF και Αμερικανών.

Χωρίς καμία αμφιβολία, έγινα μάρτυρας εγκλημάτων πολέμου. Το να κρατούνται άνθρωποι από τους IDF, και αναμφίβολα να χρησιμοποιούνται βολές πυροβολικού, όλμων και βολές αρμάτων εναντίον άοπλων αμάχων, είναι έγκλημα πολέμου», κατέληξε ο απόστρατος αξιωματικός για όσα είδα στη Γάζα.

 
 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM