Φωτιά στον Φενεό: Ανυπολόγιστη η καταστροφή - Στάχτη πάνω από 12.000 στρέμματα

Φωτιά στον Φενεό: Ανυπολόγιστη η καταστροφή - Στάχτη πάνω από 12.000 στρέμματα Facebook Twitter
Φωτ. από τη φωτιά στον Φενεό / EUROKINISSI
0

Πάνω από 12.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη μέχρι σήμερα στον Φενεό Κορινθίας, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή στις 22 Ιουλίου.

Το βράδυ της Πέμπτης σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της φωτιάς στον Φενεό, ενώ εστάλησαν ξανά μηνύματα του 112 στους κατοίκους ορισμένων περιοχών, για εκκενώσεις.

Οι καταστροφές που έχει αφήσει μέχρι τώρα πίσω της η φωτιά, είναι κατά τις ίδιες πληροφορίες ανυπολόγιστες, καθώς έχουν καεί περίπου 12.000 στρέμματα πυκνού δάσους με έλατα και πεύκα.

Παράλληλα, έχουν καταγραφεί σημαντικές υλικές ζημιές, σε δεκάδες κατοικίες, αγροικίες αλλά και αποθήκες.

Οι Αρχές βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, ενώ η συγκεκριμένη φωτιά χαρακτηρίζεται ως μία από τις σοβαρότερες της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται πως για τη φωτιά, προφυλακίστηκαν οι δύο άνδρες, ένας 34χρονος και ένας 33χρονος, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για εμπρησμό σε δασική έκταση κατά τη διαδικασία θερμών εργασιών με τροχό και ηλεκτροσυγκόλληση κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο 21χρονος θα πει ποιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην γίνει η καταγγελία

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Ο 21χρονος θα κατονομάσει ποιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην τον καταγγείλει

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι υπήρξαν άτομα που προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν για να μην προχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ελλάδα / Κάμερες στην Αττική: Τα πρώτα αποτελέσματα, σε ποιους δρόμους υπάρχουν - Πάνω από 1.000 παραβάσεις σε 4 ημέρες

Η πιλοτική εγκατάσταση καμερών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα σε οκτώ σημεία υψηλής επικινδυνότητας στην Αττική
THE LIFO TEAM