Στη βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ

Στη βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ Facebook Twitter
1

Στη βουλή «δια τα περαιτέρω», διαβίβασε τη δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ-μαζί με τη λίστα- ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.  Ζητά να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μελών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι που χειρίστηκαν τη λίστα με τους καταθέτες στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

«Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες περιήλθε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών το CD με τα ονοματεπώνυμα καταθετών ελλήνων υπηκόων αλλά και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε από τους αρμόδιους. Σας καλούμε επίσης να εξετάσετε τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης» αναφέρει στο διαβιβαστικό ο αντιεισαγγελέας.

Αμέσως μετά την παραλαβή της δικογραφίας η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM