Σφοδρή καταδίκη από Ρωσία και Κίνα για την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Σφοδρή καταδίκη από Ρωσία και Κίνα για την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Την έντονη αντίδρασή τους στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων εξέφρασαν Πεκίνο και Μόσχα, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και για αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «σοβαρή παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» και υπογράμμισε ότι η επίθεση αυτή επιδεινώνει τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, μεταξύ των στόχων ήταν και πυρηνικές εγκαταστάσεις που τελούν υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Το Πεκίνο κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, με ιδιαίτερη αναφορά στο Ισραήλ, να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να επιστρέψουν στον δρόμο του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης.

Σε παρόμοιο τόνο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τις επιθέσεις χαρακτηρίζοντάς τες «ανεύθυνες» και επισήμανε πως πλήττουν την εδαφική κυριαρχία του Ιράν, ενός εκ των βασικών συμμάχων της Μόσχας στην περιοχή. Η ρωσική διπλωματία έκανε λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», ανεξαρτήτως των αιτιολογιών που επικαλέστηκαν οι ΗΠΑ.

Η Μόσχα ζήτησε την άμεση παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των διπλωματικών προσπαθειών για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Ορμπάν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM