Φωτιές στη Θέρμη και στο Πυργί Μυτιλήνης

Φωτιά στη Θέρμη και στο Πυργί Μυτιλίνης Facebook Twitter
H φωτιά στην Ευκαρπία oριοθετήθηκε από την Πυροσβεστική / Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Ευκαρπίας, κοντά σε κατοικίες και πάνω από την περιφερειακή οδό, πίσω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στο ύψος της εξόδου προς τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Για την πλήρη κατάσβεση του μετώπου επιχειρούν στο σημείο σαράντα πυροσβέστες με έντεκα υδροφόρα οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Επιπλέον, στην επιχείρηση συμμετέχουν υδροφόρες και μηχανήματα των δήμων της περιοχής.

Καθοριστική υπήρξε η συμβολή εθελοντών και ιδιαίτερα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος συμμετείχε με δύο πεζοπόρα τμήματα Σαμαρειτών-Διασωστών, εξοπλισμένων με εικοσάρηδες πυροσβεστήρες, φαρμακεία πρώτων βοηθειών, διασωστικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας.

Φωτιά στη Θέρμη

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική επενέβη με έξι οχήματα και δεκαοκτώ πυροσβέστες για την αντιμετώπιση φωτιάς σε ξερά χόρτα στην περιοχή της Θέρμης, με το μέτωπο να παραμένει ενεργό.

Φωτιά στο Πυργί Μυτιλήνης και 112 στους κατοίκους

Νέο περιστατικό καταγράφεται και στη Λέσβο, όπου φωτιά ξέσπασε σε ελαιώνα στην παραθαλάσσια περιοχή Πυργί, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μυτιλήνη. Η Πυροσβεστική δίνει μάχη για τον έλεγχο των φλόγων από τις 7 το απόγευμα, με τη συνδρομή αεροσκαφών τύπου Πετζετέλ που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η Πολιτική Προστασία απέστειλε προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Μυτιλήνης, καλώντας τους σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες σε οκτώ επιλεγμένα σημεία της Αττικής και σε 10 γραμμές λεωφορείων

Ελλάδα / Κάμερες σε οκτώ επιλεγμένα σημεία της Αττικής και σε 10 γραμμές λεωφορείων

Τι περιλαμβάνει το πιλοτικό πρόγραμμα που έχει στόχο την εμπέδωση μιας νέας κουλτούρας υπευθυνότητας και τη δημιουργία συνθηκών που θα μειώνουν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα
LIFO NEWSROOM