Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο Facebook Twitter
0

Μια επτάχρονη Ουκρανή, που είχε μεταβεί στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία κατά του καρκίνου, σκοτώθηκε από ιρανικό πλήγμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού The Telegraph και άλλων διεθνών μέσων.

Η Nastya Buryk, επτά ετών, είχε διαγνωστεί με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία το 2022 στην Οδησσό της Ουκρανίας. Υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, αλλά η ασθένεια υποτροπίασε και η οικογένειά της αναζήτησε θεραπεία στο Ισραήλ, όπου έφτασαν τον Δεκέμβριο του 2022 με ιατρική βίζα.

Η Nastya είχε υποβληθεί σε έξι χειρουργικές επεμβάσεις και η οικογένεια είχε ελπίδες για τη θεραπεία της. Η μητέρα της, Μαρία, είχε γράψει στα κοινωνικά δίκτυα: «Από τις 29 Αυγούστου 2022, ζω σε μια παράλληλη πραγματικότητα, όπου το κύριο πράγμα είναι να σώσω. Να αναπνέω. Να μην τα παρατήσω».

Το βράδυ της 13ης Ιουνίου 2025, την πρώτη νύχτα των μαζικών ιρανικών επιθέσεων με πυραύλους, ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ, κοντά στο Τελ Αβίβ. Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, Μαρία Πασκουρόβα (31 ετών), τη γιαγιά της Λένα (60 ετών) και τα δύο ξαδέλφια της, τον Κωνσταντίνο Τοτβίτς (9 ετών) και τον Ίλια Πεσκούροφ (13 ετών).

Ο πατέρας της Nastya, Αρτέμ Μπούρικ, παραμένει στην Ουκρανία ως στρατιώτης στο μέτωπο κατά της Ρωσίας και δεν μπόρεσε να ταξιδέψει λόγω των περιορισμών εξόδου για άνδρες κάτω των 60 ετών σε περίοδο πολέμου. Είχε συγκεντρώσει χρήματα για τη θεραπεία της κόρης του με τη βοήθεια εθελοντών, καλύπτοντας περίπου τα μισά από τα 100.000 δολάρια που απαιτούνταν για τη φροντίδα της Nastya.

Η τραγωδία συγκλόνισε τόσο την ουκρανική όσο και την ισραηλινή κοινωνία. Η ουκρανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν τον θάνατο πέντε Ουκρανών πολιτών, εκ των οποίων οι τρεις ήταν παιδιά, και βρίσκονται σε επικοινωνία με τις ισραηλινές αρχές για τον επαναπατρισμό των σορών.

Με πληροφορίες από The Telegraph

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM