Tο Ισραήλ δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ: «Θα τερμάτιζε τη σύγκρουση» λέει ο Νετανιάχου

Tο Ισραήλ δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ: «Θα τερμάτιζε τη σύγκρουση» λέει ο Νετανιάχου Facebook Twitter
Ο Νετανιάχου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόντωσης του Χαμενεΐ / Φωτ.: EPA
0

Ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν θα μπορούσε να τερματιστεί με την εξόντωση του Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στοχοποιήσει τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας στο ABC News. «Κοιτάξτε, κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε», είπε ο Νετανιάχου. «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά έχουμε βάλει στο στόχαστρο τους κορυφαίους πυρηνικούς επιστήμονές τους. Είναι ουσιαστικά η πυρηνική ομάδα του Χίτλερ» συνέχισε.

Ερωτηθείς από τον επικεφαλής ανταποκριτή του ABC News στην Ουάσιγκτον, Τζόναθαν Καρλ, σχετικά με τις αναφορές του δικτύου και μέσων ενημέρωσης, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε ένα ισραηλινό σχέδιο για τη δολοφονία του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, ανησυχώντας ότι αυτό θα κλιμακώσει τη σύγκρουση, ο Νετανιάχου απάντησε: «Δεν πρόκειται να κλιμακώσει τη σύγκρουση, πρόκειται να τερματίσει τη σύγκρουση».

«Είχαμε μισό αιώνα συγκρούσεων που εξαπλώθηκαν από αυτό το καθεστώς που τρομοκρατεί τους πάντες στη Μέση Ανατολή, βομβάρδισε τις πετρελαιοπηγές της Aramco στη Σαουδική Αραβία, εξαπλώνει την τρομοκρατία, την ανατροπή και το σαμποτάζ παντού.Ο "αιώνιος πόλεμος" είναι αυτό που θέλει το Ιράν και μας φέρνει στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου», συνέχισε.

Η αναφορά στη στάση της Αμερικής δεν έλειψε από τις νέες δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Όπως ισχυρίστηκε ο Νετανιάχου, είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να στηρίξουν το Ισραήλ καθώς εκείνο προσπαθεί να εξαλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Σήμερα, είναι το Τελ Αβίβ. Αύριο, είναι η Νέα Υόρκη. Κοίτα, καταλαβαίνω το "Πρώτα η Αμερική". Δεν καταλαβαίνω το "America Dead". Αυτό θέλουν αυτοί οι άνθρωποι. Φωνάζουν "Θάνατος στην Αμερική". Κάνουμε λοιπόν κάτι που είναι στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και είναι μια μάχη του καλού ενάντια στο κακό. Η Αμερική θα έπρεπε και στέκεται στην πλευρά του καλού. Αυτό κάνει ο πρόεδρος Τραμπ και εκτιμώ βαθύτατα την υποστήριξή του», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Με πληροφορίες από ABC News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM