Πλαστός Πικάσο προς πώληση για 10 εκατ. ευρώ – Αστυνομικός παγίδευσε το κύκλωμα

Πλαστός Πικάσο προς πώληση για 10 εκατ. ευρώ – Αστυνομικός παγίδευσε το κύκλωμα Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Δίκτυο αρχαιοκαπηλίας που σχεδίαζε να πουλήσει πλαστό πίνακα του Πάμπλο Πικάσο εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από μυστική επιχείρηση στην οποία αστυνομικός υποδύθηκε τον ενδιαφερόμενο συλλέκτη.

Η αρχική τιμή πώλησης του έργου είχε οριστεί στα 15 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο το «κλείσιμο» της συμφωνίας –όπως καταγράφηκε από τις Αρχές– έγινε στα 10 εκατ. ευρώ. Το ραντεβού παγίδευσης αποδείχθηκε καθοριστικό για τη σύλληψη 13 μελών του κυκλώματος.

Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε πλήθος πλαστών έργων τέχνης, αρχαίων νομισμάτων και αρχαιολογικών αντικειμένων που βρίσκονταν στην κατοχή των συλληφθέντων.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΔΥΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΜΕΡΑ

Ελλάδα / Πώς συνέβη η τραγωδία στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Στο «Πηγάδι του Διαβόλου» εντοπίστηκε ο δύτης

Κάμερα κατέγραψε τις τελευταίες του στιγμές - Η σορός του 34χρονου έχει εγκλωβιστεί στο σημείο και έχει σχεδιαστεί νέα επιχείρηση για την ανάσυρση, πιθανόν το ερχόμενο Σάββατο
THE LIFO TEAM