Διαπραγματεύσεις σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για την Ουκρανία με «χαμηλές προσδοκίες»

Διαπραγματεύσεις σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για την Ουκρανία με «χαμηλές προσδοκίες» Facebook Twitter
Διαπραγματεύσεις στην Τουρκία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία/ X (πρώην Twitter)
0

Διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος της Ρωσίας και της Ουκρανίας με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δυο κρατών, της Τουρκίας και των ΗΠΑ αναμένεται να διεξαχθούν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, την επομένη της αναβολής τους.

Στην πρώτη συνάντηση απεσταλμένων των δυο κρατών έπειτα από τρία χρόνια παρούσα είναι αντιπροσωπεία της Τουρκίας, ενημέρωσαν το Γερμανικό Πρακτορείο πηγές του στο ΥΠΕΞ στην Άγκυρα.

Σχεδιάζονται ακόμη τριμερείς συνομιλίες των ΗΠΑ, της Ουκρανίας και της Τουρκίας, πέραν αυτών μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας, κατά τις ίδιες πηγές. Το εάν θα υπάρξει τετραμερής συνάντηση δεν έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής, πάντα σύμφωνα με τις πηγές του dpa.

Σκοπός είναι να συμφωνηθεί «δίκαιη και διαρκής ειρήνη», διαβεβαίωσε το Κίεβο. Οι συγκεκριμένες οδηγίες που δόθηκαν είναι άκρως απόρρητες.

Ουκρανία: Ποιοι συμμετέχουν στις σημερινές διαπραγματεύσεις

Επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής είναι ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο ο οποίος δήλωσε χθες πως δεν έχει «μεγάλες προσδοκίες».

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε γνωστό πως δεν θα είναι παρών στις συνομιλίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν να μην συμμετάσχει.

Ο Ζελένσκι έστειλε 12μελή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ. Τα υπόλοιπα μέλη είναι ανώτερα στελέχη υπηρεσιών πληροφοριών, του επιτελείου και σύμβουλος της προεδρίας. Ο Ουμέροφ ήταν επίσης παρών στις συνομιλίες το 2022. Ο Τατάρος της Κριμαίας δεν είχε ακόμη αναλάβει υπουργός τότε, ήταν απλός βουλευτής.

Η ρωσική διπλωματία απέρριψε τις επικρίσεις ότι έστειλε αντιπροσωπεία δεύτερης τάξης.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι θεωρείται πρόσωπο χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό βάρος στη Δύση και στο Κίεβο. Ωστόσο είχε επίσης πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις του 2022, λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου, που τελικά αποδείχτηκαν άκαρπες.

Με πληροφορίες από Γερμανικό Πρακτορείο και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM