Εν μέσω εμπορικού πολέμου, ο Μασκ προτείνει ζώνη ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ–Ευρώπης

Εν μέσω εμπορικού πολέμου, ο Μασκ προτείνει ζώνη ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ–Ευρώπης Facebook Twitter
Φωτ: EPΑ
0

Καθώς οι δασμοί που επέβαλε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχουν αναστατώσει τις παγκόσμιες αγορές, ο στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου, Έλον Μασκ, δήλωσε πως ελπίζει στη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, με πλήρη κατάργηση των τελωνειακών δασμών.

Μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης σε συνέδριο του ιταλικού αντιμεταναστευτικού κόμματος Λέγκα στη Φλωρεντία, ο Μασκ υποστήριξε ότι μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να ενισχύσει τη διατλαντική συνεργασία, προσθέτοντας ότι έχει συζητήσει το θέμα και με τον πρόεδρο Τραμπ.

Οι δηλώσεις του έγιναν λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του εκτελεστικού διατάγματος από τον Τραμπ για την επιβολή νέων σαρωτικών δασμών, μεταξύ των οποίων και 20% επιβάρυνση σε ευρωπαϊκά προϊόντα που εξάγονται στις ΗΠΑ.

«Σε ό,τι αφορά τους εμπορικούς δασμούς, ελπίζω ότι μελλοντικά η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κινηθούν προς μια ζώνη ελεύθερων συναλλαγών, με μηδέν δασμούς. Αυτή είναι η συμβουλή που έδωσα στον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ο επικεφαλής της Tesla, της SpaceX και της πλατφόρμας X.

ΟΚ --- Εν μέσω εμπορικού πολέμου, ο Μασκ προτείνει ζώνη ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ–Ευρώπης Facebook Twitter
Φωτ: EPΑ

Ο Μασκ ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία μετακίνησης μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής για λόγους εργασίας ή άλλες δραστηριότητες.

«Θα σημειωθούν μαζικές σφαγές στην Ευρώπη»

Κατά τη διάρκεια της δεκαπεντάλεπτης τοποθέτησής του, ο Μασκ επανέλαβε την πάγια αντίθεσή του στη μαζική μετανάστευση, την οποία χαρακτήρισε απειλή για τις χώρες που την αποδέχονται. «Κατά την άποψή μου, στο τέλος στην Ευρώπη θα σημειωθούν μαζικές σφαγές, ακόμη κι αν τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να μειώσουν τον αριθμό των τρομοκρατικών επιθέσεων», είπε. «Οι οικογένειές σας, οι φίλοι σας, θα κινδυνεύσουν όλοι».

Ο Μασκ διατηρεί φιλικές σχέσεις με πολιτικούς της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, μεταξύ των οποίων και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι. Έχει επίσης επανειλημμένα εκφράσει την υποστήριξή του στο γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM