LIVE!

Δημοσκόπηση GPO: Απώλειες για τη ΝΔ, «μάχη» για τη δεύτερη θέση

Δημοσκόπηση GPO: Απώλειες για τη ΝΔ, «μάχη» για τη δεύτερη θέση Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Pexels
0

Νέες ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη αποτυπώνει η τελευταία δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά, η οποία διενεργήθηκε μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό. 

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη δύναμη στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο συνεχίζει να καταγράφει φθορά, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο, φθάνοντας πλέον πολύ κοντά στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία: 23,5% (πτώση από 25,1% και 24,8% σε προηγούμενες μετρήσεις)
  • ΠΑΣΟΚ: 13,6% (πτώση από 15,4%)
  • Πλεύση Ελευθερίας: 13,1% (από 6,8%)
  • Ελληνική Λύση: 9,2%
  • ΚΚΕ: 7,9%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 5,7%
  • Φωνή Λογικής: 3,2%
  • Νίκη: 2,8%
  • Νέα Αριστερά: 1,9%
  • Κίνημα Δημοκρατίας: 1,9%
  • ΜέΡΑ25: 1,8%
  • Άλλο κόμμα: 2,8%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό στο 10,7%, ενώ λευκό/άκυρο επιλέγει το 1,1% και δεν θα ψηφίσουν δηλώνει το 0,8%.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το εύρημα ότι το 70,2% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η χώρα κινείται προς λάθος κατεύθυνση, ποσοστό που καταγράφεται σταθερά υψηλό και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, αντανακλώντας τη γενικευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια και την κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στο πολιτικό σύστημα.

Η έρευνα κατέγραψε επίσης τη δημοφιλία της Μαρίας Καρυστιανού, επικεφαλής του συλλόγου συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Το 72,4% των πολιτών εκφράζει θετική γνώμη για το πρόσωπό της. 


Το πολιτικό τοπίο ρευστοποιείται, ενώ πλησιάζουν κρίσιμες εκλογικές μάχες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή, που θα λειτουργήσουν και ως πρόκριμα για την επόμενη ημέρα στο πολιτικό σκηνικό.
 

Πολιτική
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM