Τα μέτρα της ΕΛΑΣ για την 25η Μαρτίου

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ για την 25η Μαρτίου Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Σε πλήρη ισχύ τέθηκαν από την Παρασκευή 21 Μαρτίου τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας για την οδική ασφάλεια, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και της αυξημένης μετακίνησης πολιτών προς αστικά και ημιαστικά κέντρα.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει ενισχυμένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου, ειδικά σε σημεία με ιστορικά υψηλή συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και αυξημένη παρουσία τροχονόμων στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων πόλεων. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται σε περιοχές όπου αναμένεται μαζική συμμετοχή πολιτών σε παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις.

Στους κεντρικούς άξονες θα λειτουργούν συνεργεία ειδικών τροχονομικών ελέγχων με έμφαση σε επικίνδυνες παραβάσεις, όπως:

  • Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
  • Υπερβολική ταχύτητα
  • Χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • Μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους
  • Αντικανονικές προσπεράσεις και παραβίαση διαχωριστικών γραμμών
  • Οδήγηση από άτομα χωρίς άδεια ή ανήλικους
  • Μεταφορά παιδιών χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας
  • Οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ ή με φθαρμένα ελαστικά
  • Αντικανονική χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)

Παράλληλα, θα υπάρχει συνεχής παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για την καθοδήγηση των οδηγών και την παροχή οδηγιών, ενώ ενημέρωση προς τους πολίτες θα παρέχεται από τα Γραφεία Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στις εθνικές οδούς

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου.

Ρεύμα εξόδου:

  • Παρασκευή 21 Μαρτίου: 16:00 – 21:00
  • Σάββατο 22 Μαρτίου: 08:00 – 13:00

Ρεύμα εισόδου:

  • Τρίτη 25 Μαρτίου: 15:00 – 21:00

Η απαγόρευση αφορά τους βασικούς αυτοκινητοδρόμους και θα ισχύσει σύμφωνα με τις προβλέψεις της τροχαίας για τις ημέρες και ώρες αιχμής.

Το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών, η Ελληνική Αστυνομία ανήρτησε σχετικό βίντεο οδικής ασφάλειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενο από το μήνυμα: «Για κάποιους θα είναι 2ήμερο, για άλλους 4ήμερο. Ας κάνουμε το ταξίδι μας ασφαλές, για να απολαύσουμε αυτές τις μοναδικές στιγμές».

Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει ότι η υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ασφάλεια όλων, και καλεί τους πολίτες να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της Τροχαίας καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών μετακινήσεων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη στη ντισκοτέκ Jacky.O: Μαυροντυμένος άνδρας φέρεται να άφησε χαρτοσακούλα στην είσοδο του κέντρου

Ελλάδα / Έκρηξη στη ντισκοτέκ Jacky.O: Μαυροντυμένος άνδρας φέρεται να άφησε χαρτοσακούλα στην είσοδο του κέντρου

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του ελληνικού FBI - Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών τέσσερα άτομα που κινούνταν στο σημείο λίγα λεπτά πριν την ισχυρή έκρηξη
LIFO NEWSROOM
«Ο αγώνας συνεχίζεται»: Ο Πάνος Ρούτσι τερμάτισε την απεργία πείνας και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ελλάδα / «Ο αγώνας συνεχίζεται»: Ο Πάνος Ρούτσι τερμάτισε την απεργία πείνας και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας, ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε τη λήξη της κινητοποίησής του, δηλώνοντας ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» - Τα αιτήματά του ικανοποιήθηκαν, ενώ η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά για «μια μεγάλη νίκη απέναντι στο σκοτάδι»
LIFO NEWSROOM