Η Ζιζέλ Πελικό θα δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά της

Η Ζιζέλ Πελικό θα δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά της Facebook Twitter
Η Ζιζέλ Πελικό / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Τα απομνημονεύματα της Ζιζέλ Πελικό, της γυναίκας που ναρκώθηκε και βιάστηκε από τον πρώην σύζυγό της και 50 άγνωστους άνδρες σε διάστημα δέκα χρόνων, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2026.

Η Πελικό έγινε παγκόσμιο σύμβολο του φεμινισμού, καθώς παραιτήθηκε από το δικαίωμά της στην ανωνυμία για να ρίξει τις πόρτες του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, το έκανε για να κάνει τη «ντροπή να αλλάξει πλευρά» από το θύμα στον βιαστή - κάτι που μετέτρεψε τη 72χρονη σε παγκόσμιο σύμβολο του φεμινισμού.

Το βιβλίο με τίτλο «A Hymn to Life(Ένας ύμνος για τη ζωή)» θα αφηγηθεί την ιστορία της Πελικό «με τα λόγια της, θα προσφέρει παρηγοριά και ελπίδα και θα συμβάλει θετικά στην αλλαγή της συζήτησης γύρω από την ντροπή και στην αλλαγή του κόσμου», δήλωσε ο εκδότης The Bodley Head, ο υπάγεται στις εκδόσεις Penguin.

«Θέλω να πω την ιστορία μου με τα δικά μου λόγια»

Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την εξαιρετική υποστήριξη που έχω λάβει από την αρχή της δίκης», δήλωσε η Πελικό. «Τώρα θέλω να πω την ιστορία μου με τα δικά μου λόγια. Μέσω αυτού του βιβλίου, ελπίζω να μεταφέρω ένα μήνυμα δύναμης και θάρρους σε όλους όσοι υποβάλλονται σε δύσκολες δοκιμασίες. Μακάρι να μη νιώσουν ποτέ ντροπή. Και με την πάροδο του χρόνου, ας μάθουν ακόμη και να γευτούν ξανά τη ζωή και να βρουν την ειρήνη».

Ο πρώην σύζυγος της Πελικό, Ντομινίκ Πελικό, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης τον Δεκέμβριο. Πενήντα άλλοι άνδρες καταδικάστηκαν για βιασμό, απόπειρα βιασμού ή σεξουαλική επίθεση αφού ο Ντομινίκ επικοινώνησε μαζί τους στο διαδίκτυο και τους κάλεσε να βιάσουν τη ναρκωμένη σύζυγό του.

Η 46χρονη κόρη του Πελικό, Καρολίνα Νταριάν, έχει καταθέσει μήνυση κατά του πατέρα της, κατηγορώντας τον ότι την νάρκωσε και την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 30 ετών.

Η Ντάριαν δημοσίευσε τον Δεκέμβριο τα απομνημονεύματά της με τίτλο « I’ll Never Call Him Dad Again (Ποτέ ξανά δεν θα τον αποκαλέσω μπαμπά)».Το βιβλίο «προσφέρει μια συναρπαστική προοπτική για το τι κάνει η σεξουαλική κακοποίηση σε μια οικογένεια, τις εκτεταμένες επιπτώσεις της μέσα σε αυτήν και πώς τα θύματα μπορούν να αντισταθούν», έγραψε η Αγκνές Πουαριέ σε μια κριτική στην εφημερίδα Observer. «Πρόκειται για μια ιστορία ανθεκτικότητας, διαύγειας και θάρρους, που αφηγείται με δύναμη».

Το βιβλίο της Πελικό θα εκδοθεί στα αγγλικά στις 27 Ιανουαρίου 2026, ταυτόχρονα με τη γαλλική έκδοση και τις εκδόσεις σε 20 άλλες γλώσσες. Η Πελικό «έχει γίνει ένα παγκόσμιο είδωλο», δήλωσε ο Στούαρτ Γουίλιαμς, διευθυντής εκδόσεων στο The Bodley Head.

«Πιστεύουμε ότι η φωνή της σε αυτό το βιβλίο θα μιλήσει σε πολλούς, για τα επόμενα χρόνια».

Με πληροφορίες από Guardian


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ Πελικό, καθώς η αστυνομία εντόπισε στοιχεία που τον ενοχοποιούν για βιασμό μετά φόνου πριν γνωρίσει τη μετέπειτα σύζυγό του.
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM