Η Ζιζέλ Πελικό θα δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά της

Η Ζιζέλ Πελικό θα δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά της Facebook Twitter
Η Ζιζέλ Πελικό / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Τα απομνημονεύματα της Ζιζέλ Πελικό, της γυναίκας που ναρκώθηκε και βιάστηκε από τον πρώην σύζυγό της και 50 άγνωστους άνδρες σε διάστημα δέκα χρόνων, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2026.

Η Πελικό έγινε παγκόσμιο σύμβολο του φεμινισμού, καθώς παραιτήθηκε από το δικαίωμά της στην ανωνυμία για να ρίξει τις πόρτες του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, το έκανε για να κάνει τη «ντροπή να αλλάξει πλευρά» από το θύμα στον βιαστή - κάτι που μετέτρεψε τη 72χρονη σε παγκόσμιο σύμβολο του φεμινισμού.

Το βιβλίο με τίτλο «A Hymn to Life(Ένας ύμνος για τη ζωή)» θα αφηγηθεί την ιστορία της Πελικό «με τα λόγια της, θα προσφέρει παρηγοριά και ελπίδα και θα συμβάλει θετικά στην αλλαγή της συζήτησης γύρω από την ντροπή και στην αλλαγή του κόσμου», δήλωσε ο εκδότης The Bodley Head, ο υπάγεται στις εκδόσεις Penguin.

«Θέλω να πω την ιστορία μου με τα δικά μου λόγια»

Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την εξαιρετική υποστήριξη που έχω λάβει από την αρχή της δίκης», δήλωσε η Πελικό. «Τώρα θέλω να πω την ιστορία μου με τα δικά μου λόγια. Μέσω αυτού του βιβλίου, ελπίζω να μεταφέρω ένα μήνυμα δύναμης και θάρρους σε όλους όσοι υποβάλλονται σε δύσκολες δοκιμασίες. Μακάρι να μη νιώσουν ποτέ ντροπή. Και με την πάροδο του χρόνου, ας μάθουν ακόμη και να γευτούν ξανά τη ζωή και να βρουν την ειρήνη».

Ο πρώην σύζυγος της Πελικό, Ντομινίκ Πελικό, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης τον Δεκέμβριο. Πενήντα άλλοι άνδρες καταδικάστηκαν για βιασμό, απόπειρα βιασμού ή σεξουαλική επίθεση αφού ο Ντομινίκ επικοινώνησε μαζί τους στο διαδίκτυο και τους κάλεσε να βιάσουν τη ναρκωμένη σύζυγό του.

Η 46χρονη κόρη του Πελικό, Καρολίνα Νταριάν, έχει καταθέσει μήνυση κατά του πατέρα της, κατηγορώντας τον ότι την νάρκωσε και την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 30 ετών.

Η Ντάριαν δημοσίευσε τον Δεκέμβριο τα απομνημονεύματά της με τίτλο « I’ll Never Call Him Dad Again (Ποτέ ξανά δεν θα τον αποκαλέσω μπαμπά)».Το βιβλίο «προσφέρει μια συναρπαστική προοπτική για το τι κάνει η σεξουαλική κακοποίηση σε μια οικογένεια, τις εκτεταμένες επιπτώσεις της μέσα σε αυτήν και πώς τα θύματα μπορούν να αντισταθούν», έγραψε η Αγκνές Πουαριέ σε μια κριτική στην εφημερίδα Observer. «Πρόκειται για μια ιστορία ανθεκτικότητας, διαύγειας και θάρρους, που αφηγείται με δύναμη».

Το βιβλίο της Πελικό θα εκδοθεί στα αγγλικά στις 27 Ιανουαρίου 2026, ταυτόχρονα με τη γαλλική έκδοση και τις εκδόσεις σε 20 άλλες γλώσσες. Η Πελικό «έχει γίνει ένα παγκόσμιο είδωλο», δήλωσε ο Στούαρτ Γουίλιαμς, διευθυντής εκδόσεων στο The Bodley Head.

«Πιστεύουμε ότι η φωνή της σε αυτό το βιβλίο θα μιλήσει σε πολλούς, για τα επόμενα χρόνια».

Με πληροφορίες από Guardian


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ Πελικό, καθώς η αστυνομία εντόπισε στοιχεία που τον ενοχοποιούν για βιασμό μετά φόνου πριν γνωρίσει τη μετέπειτα σύζυγό του.
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και η Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τα ορυκτά που ήθελε ο Τραμπ - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / ΗΠΑ και η Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τα ορυκτά που ήθελε ο Τραμπ - Τι περιλαμβάνει

Η συμφωνία αφορά κυρίως σπάνια μέταλλα και ορυκτά, τα οποία θεωρούνται στρατηγικής σημασίας - Θα δημιουργηθεί ταμείο επενδύσεων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
LIFO NEWSROOM
Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM