ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Μητσοτάκης: Πρόταση σε Ανδρουλάκη για αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών υπό όρους

Βουλή - Live: Η ομιλία του πρωθυπουργού για την πρόταση δυσπιστίας Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώνεται στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη.

Συγγνώμη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλησε να ζητήσει ο πρωθυπουργός, για την «απρεπέστατη αναφορά» του Δημήτρη Κυριαζίδη προς το πρόσωπό της. «Ζητώ συγγνώμη κυρία Κωνσταντοπούλου για την απρεπέσταση αναφορά. Δεν είναι πάντα εύκολο αυτό, έχοντας απέναντι πολιτικό που μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους. Διαχωρίζω τη γυναίκα Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πολιτικό» είπε, ξεκινώντας την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Λίγος ακτιβισμός στο Κοινοβούλιο δε θα διαταράξει την ομαλή ροή της συζήτησης» συνέχισε, καθώς εκείνη την ώρα πετάχτηκαν τρικάκια εντός του Κοινοβουλίου, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητά την απομάκρυνση των ατόμων που συμμετείχαν στην παρέμβαση.

«Ο πρωθυπουργός είναι εκλεγμένος γιατί τον ψήφισαν οι Ελληνες πολίτες. Μέχρι τις επόμενες εκλογές θα έχουμε την πλειοψηφία είτε σας αρέσει είτε όχι» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. 

«Η επαναστατική γυμναστική της Αριστεράς έχει τελειώσει κύριε Φάμελλε» απάντησε, μετά τις αντιδράσεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, λίγο αφότου ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας. 

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, απέρριψε τα σχόλια περί εγκλήματος που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. «Βρέθηκα την επόμενη μέρα στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη. Ηταν η πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής μου διαδρομής. Οσοι βρέθηκαν εκεί βίωσαν τα ίδια συναισθήματα» σημείωσε.

Στα περί «μπαζώματος», ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για ψέματα. «Αν υπήρξαν επιχειρησιακές αστοχίες στο πεδίο, αυτές θα ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη».

Προς αναθεώρηση το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσει στη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά και του άρθου 86 περί ευθύνης υπουργών.

«Εχω να σας κάνω μία πρόταση κ. Ανδρουλάκη. Είμαι έτοιμος να θέσω προς αναθεώρηση το άρθρο 86 περί ποινικής μεταχείρισης υπουργών. Θα πρέπει να μην δίνουμε την εντύπωση ότι το πολιτικό σύστημα προστατεύει πολιτικούς της πλειοψηφίας. Συμφωνείστε κι εσείς στην αλλαγή στην αξιολόγηση στο Δημόσιο και το άρθρο 16» είπε, απευθυνόμενος στον κ. Ανδρουλάκη. 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε κάθε σενάριο για πρόωρες κάλπες, λέγοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, για να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή στη ΝΔ.

Δείτε Live την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή:

 
Πολιτική
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM