Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «παγώνει» την πρόταση για τον νέο κλιματικό στόχο του 2040

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «παγώνει» την πρόταση για τον νέο κλιματικό στόχο του 2040 Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα παρουσιάσει σήμερα, την πολυαναμενόμενη πρότασή της για την κατοχύρωση του νέου κλιματικού στόχου για το 2040, σύμφωνα με το POLITICO.

Εκπρόσωπος της επιτροπής σε δηλώσεις του στο POLITICO κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανέφερε πως η Επιτροπή είχε συμφωνήσει να δημοσιεύσει μια τροποποίηση της νομοθεσίας του μπλοκ για το κλίμα αυτή την εβδομάδα, παράλληλα με μια στρατηγική, για την ενίσχυση και την απαλλαγή από τον άνθρακα των αγωνιζόμενων μεταποιητικών βιομηχανιών της ΕΕ.

Ο στόχος για το 2040 «θα παρουσιαστεί σύντομα, αλλά όχι ως μέρος της αυριανής δέσμης μέτρων για την καθαρή βιομηχανική συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η τροπολογία θα επισημοποιήσει την περσινή σύσταση της Επιτροπής για μείωση των εκπομπών κατά 90% έως το 2040, ξεκινώντας τη νομοθετική διαδικασία της ΕΕ με τη συμμετοχή των εθνικών κυβερνήσεων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με την πρόταση να μην έρχεται πριν από τον Μάρτιο, έχει περάσει πλέον πάνω από ένας χρόνος από τη σύσταση του Φεβρουαρίου 2024.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η νομοθέτηση της ΕΕ σταμάτησε κατά τη διάρκεια της εκλογικής χρονιάς του μπλοκ, αλλά το χρονοδιάγραμμα της πρότασης υπόκειται επίσης σε πολιτικές πιέσεις.

Η Πολωνία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, ελπίζει να αποφύγει να ασχοληθεί με το θέμα μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, με το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της προέδρου της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η μεγαλύτερη παράταξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να είναι διχασμένο ως προς το αν θα υποστηρίξει τον στόχο του 90%.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Συμβούλιο, μόνο οκτώ χώρες τον έχουν υποστηρίξει ρητά.

 
Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΑΣΚΑ ΜΕΓΑΤΣΟΥΝΑΜΙ

Περιβάλλον / Αλάσκα: Επιστήμονες ανακάλυψαν το δεύτερο μεγαλύτερο μεγατσουνάμι που έχει καταγραφεί

Νέα επιστημονική ανάλυση δείχνει ότι μικροί σεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση περίπου 64 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων βράχου, όγκος αντίστοιχος με 24 πυραμίδες της Γκίζας
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Περιβάλλον / Το πρώτο μεγάλο καταφύγιο ελεφάντων στην Ευρώπη ανοίγει στην Πορτογαλία

Η δημιουργία του έρχεται σε μια περίοδο που πολλές χώρες της Ευρώπης περιορίζουν ή απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, ενώ αρκετοί ζωολογικοί κήποι δυσκολεύονται να καλύψουν τις πολύπλοκες ανάγκες των ελεφάντων
THE LIFO TEAM
ΜΟΡΝΟΣ ΛΙΜΝΗ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ

Περιβάλλον / Μόρνος: Το χωριό Κάλλιο «βυθίστηκε» πλήρως κάτω από τα νερά της λίμνης

Το 1980 οι κάτοικοι του Μόρνου αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να δημιουργήσουν νέο οικισμό και 80 σπίτια, η εκκλησία και το Δημοτικό Σχολείο «θυσιάστηκαν» για την ύδρευση της Αθήνας
THE LIFO TEAM