«Ποιον θέλετε ως επόμενο Τζέιμς Μποντ» ρωτάει ο Τζεφ Μπέζος αφού η Amazon πήρε τον έλεγχο του franchise

«Ποιον θέλετε ως επόμενο Τζέιμς Μποντ;» ρωτάει ο Τζεφ Μπέζος αφού η Amazon πήρε τον έλεγχο του franchise Facebook Twitter
Φωτ: Universlal Pictues - IMDB / EPA, αρχείου
0

Η Amazon MGM Studios ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ανέλαβε τον δημιουργικό έλεγχο του αγαπημένου franchise του «Τζέιμς Μποντ» και ο ιδρυτής της, Τζεφ Μπέζος, φαίνεται πώς έχει ήδη αρχίσει να ψάχνει ποιος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον πράκτορα 007 μετά την αποχώρηση του Ντάνιελ Κρεγκ.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Πέμπτης, ο Τζεφ Μπέζος δημοσίευσε στο Instagram ένα screenshot άρθρου του BBC που κάλυπτε την είδηση, με τη λεζάντα «Ποιον θα επιλέγατε ως τον επόμενο Μποντ;».

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του «No Time to Die», της τελευταίας ταινίας με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του εμβληματικού κατασκόπου. Ακόμη, όμως, δεν έχει υπάρξει καμία πληροφορία για το ποιος πρόκειται να διαδεχθεί τον 56χρονο, πλέον, ηθοποιό. 

Η ανακοίνωση της Πέμπτης ανέφερε επίσης ότι οι μακροχρόνιοι θεματοφύλακες του franchise, Μάικλ Γουίλσον και Μπάρμπαρα Μπροκόλι, θα αποχωρήσουν από τους ρόλους τους. Οι δυο τους εδώ και πολλά χρόνια είχαν τον τελικό λόγο για ό,τι αφορούσε στη μεταφορά του διάσημου «007» στη μεγάλη οθόνη. Αυτό όμως άλλαξε και τώρα η MGM, που εξαγοράστηκε το 2021 από την Amazon, θα αναλάβει τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο του franchise Τζέιμς Μποντ.

«Με την καριέρα μου στον 007 να μετρά σχεδόν 60 απίστευτα χρόνια, αποσύρομαι από την παραγωγή των ταινιών Τζέιμς Μποντ για να επικεντρωθώ στην τέχνη και σε φιλανθρωπικά έργα», έγραψε ο Γουίλσον.

«Ως εκ τούτου, η Μπάρμπαρα και εγώ συμφωνούμε ότι ήρθε η ώρα ο έμπιστος συνεργάτης μας, η Amazon MGM Studios, να οδηγήσει τον Τζέιμς Μποντ στο μέλλον».

Από την πλευρά της, η Μπροκόλι δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση του ''No Time to Die'' και την αποχώρηση του Μάικλ (Γουίλσον) από τις ταινίες, αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα να επικεντρωθώ σε άλλα έργα μου».

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η Amazon, ο Γουίλσον και η Μπροκόλι δημιούργησαν μια κοινοπραξία για να στεγάσουν την πνευματική ιδιοκτησία του «Μποντ». Όλα τα μέρη θα παραμείνουν συνιδιοκτήτες του franchise, αλλά η Amazon MGM θα έχει τον δημιουργικό έλεγχο.

Ποια είναι τα σχέδια της Amazon για τον Τζέιμς Μποντ

Το 2022, η Amazon εξαγόρασε την MGM, η οποία κατείχε τα δικαιώματα όλων των ταινιών «Μποντ», έναντι 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με βάση εκείνη τη συμφωνία, η Amazon θα κυκλοφορούσε τις ταινίες «Μποντ» στο μέλλον, αλλά δεν θα είχε τον δημιουργικό έλεγχο.

Αυτή η εξουσία βρισκόταν στα χέρια της Μπροκόλι, της κόρης του παραγωγού Άλμπερτ «Cubby» Μπροκόλι, ο οποίος ως παραγωγός εκτόξευσε την δημοφιλία του «Τζέιμς Μποντ». Για 30 χρόνια, η Μπάρμπαρα Μπρόκολι -μαζί με τον Γουίλσον- έπαιρνε τα ηνία σε ό,τι αφορούσε τον 007.

Ωστόσο, από τη στιγμή που η Amazon αναμείχθηκε, τα πράγματα άλλαξαν.

Η Wall Street Journal ανέφερε τον Δεκέμβριο ότι η Μπροκόλι και η Amazon βρίσκονταν σε αδιέξοδο σχετικά με το πώς θα προχωρήσει το franchise μετά την αποχώρηση του Ντάνιελ Κρεγκ ως Μποντ μετά το «No Time to Die» του 2021.

Η Journal έκανε λόγο ηια «μια σύγκρουση μεταξύ του Χόλιγουντ του 20ού αιώνα με τις μεγάλες οθόνες και μιας νέας βιομηχανίας ψυχαγωγίας που κυβερνάται από εταιρείες της Silicon Valley που κοιτούν τα δεδομένα, τους αλγόριθμους και τις συνδρομές streaming».

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Μπροκόλι απέρριψε ιδέες για spin-off που πρότειναν στελέχη της Amazon και προσβλήθηκε όταν ένας από αυτούς αναφέρθηκε στο franchise απλά ως «περιεχόμενο (content)».

Το «No Time to Die», η 25η ταινία του franchise «Μποντ», απέφερε περισσότερα από 774 εκατομμύρια δολάρια στο box office παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από Business Insider

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Διεθνή / Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Ρουτζινιένε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει το διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για τους πολίτες της Λιθουανίας και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκδήλωση για τους ΛΟΑΤΚΙ+ βετεράνους του στρατού

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκδήλωση για τους ΛΟΑΤΚΙ+ βετεράνους του στρατού

Ο βασιλιάς Κάρολος συμμετέχει στην πρώτη του επίσημη εκδήλωση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ ως μονάρχης, αποτίοντας φόρο τιμής στα μέλη της ένοπλης δύναμης που υπέστησαν διακρίσεις λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας
LIFO NEWSROOM
Πρόσφυγες: Οι ΗΠΑ τους απομάκρυναν από το Αφγανιστάν και τώρα είναι αποκλεισμένοι στην έρημο του Κατάρ

Διεθνή / Πρόσφυγες: Οι ΗΠΑ τους απομάκρυναν από το Αφγανιστάν και τώρα είναι αποκλεισμένοι στην έρημο του Κατάρ

Η ιστορία της παγιδευμένης κοινότητας Αφγανών προσφύγων στη βάση Camp As Sayliyah στο Κατάρ αποτυπώνει τις επιπτώσεις της αμερικανικής παρέμβασης, της μεταναστευτικής πολιτικής και της γεωπολιτικής αβεβαιότητας
LIFO NEWSROOM
Eurofighter: Στην Τουρκία ο Στάρμερ για τη συμφωνία - Τι σημαίνει για τον Ερντογάν η προμήθεια 40 μαχητικών

Διεθνή / Eurofighter: Στην Τουρκία ο Στάρμερ για τη συμφωνία - Τι σημαίνει για τον Ερντογάν η προμήθεια 40 μαχητικών

Νέα εποχή στην αμυντική συνεργασία Βρετανίας-Τουρκίας: Ο Σερ Κιρ Στάρμερ επισκέπτεται την Άγκυρα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία προμήθειας 40 Eurofighter Typhoon
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ