Κεφαλονιά: Με ταχύπλοο μετακινούνται κάτοικοι στα πλημμυρισμένα Περατάτα

Κεφαλονιά: Με ταχύπλοο μετακινούνται κάτοικοι στα πλημμυρισμένα Περατάτα Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook screenshot
0

Οι εικόνες από την Κεφαλονιά που πλήττεται τις τελευταίες ώρες από έντονα καιρικά φαινόμενα, δείχνουν το μέγεθος της φυσικής και όχι μόνο, ζημιάς στο νησί.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νότιο τμήμα του νησιού. Το χωριό Περατάτα έχει καλυφθεί από τον μεγάλο όγκο νερού των ισχυρών βροχοπτώσεων, που προηγήθηκαν. Βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, δείχνει κατοίκους, να χρησιμοποιούν ταχύπλοο για να μετακινηθούν.

Τοπικός ρεπόρτερ μίλησε νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής, στον ΑΝΤ1, λέγοντας ότι είναι πλημμυρισμένα περίπου 25 σπίτια στο χωριό και πρόκειται για «πρωτόγνωρη κατάσταση για την κοινότητα των Περατάτων» . Σημείωσε ακόμη, ότι «αυτή η εικόνα έχει να παρουσιαστεί 60 χρόνια για το χωριό» και τέλος, είπε ότι η δημοφιλής παραλία Τραπεζάκι «εξαφανίστηκε, δεν υπάρχει πλέον».

Εκτός από τα σπίτια, μεγάλης κλίμακας ζημιές έχουν υποστεί και καλλιέργειες. Οι γεωργικές εκτάσεις με ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή έχουν επίσης καλυφθεί από το νερό, το οποίο σε ορισμένα σημεία φτάνει έως και 1,5 μέτρο. Η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη, καθώς η απορροή των υδάτων αναμένεται να διαρκέσει αρκετό διάστημα.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM