Γαλλία: Μητέρα κατηγορείται ότι άφησε την 13χρονη κόρη της να πεθάνει από την πείνα επειδή «μισούσε τον πατέρα της»

Γαλλία: Μητέρα κατηγορείται ότι άφησε την 13χρονη κόρη της να πεθάνει από την πείνα επειδή «μισούσε τον πατέρα της» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Ξεκίνησε σήμερα, στο δικαστήριο του Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία, η δίκη μιας μητέρας που κατηγορείται ότι άφησε τη 13χρονη κόρη της, Αμαντίν, να πεθάνει από την πείνα επειδή «μισούσε τον πατέρα της».

Η Σαντρίν Πισαρά, 54 ετών, μητέρα οκτώ παιδιών από τρεις διαφορετικούς συντρόφους, κατηγορείται για «βασανιστήρια που οδήγησαν στον θάνατο» της κόρης της αλλά και για βιαιοπραγία σε βάρος της τα προηγούμενα έξι χρόνια. Ο σύντροφός της, Ζαν-Μισέλ Κρος, 49 ετών, κατηγορείται γα «στέρηση ιατρικής φροντίδας ή τροφής» καθώς δεν έκανε τίποτα για να σώσει το παιδί «από βέβαιο θάνατο».

Τέσσερις ενώσεις για την προστασία του παιδιού έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, σκοπεύοντας να καταγγείλουν τις ανεπάρκειες του συστήματος προστασίας των ανηλίκων. Οι αρχές είχαν ενημερωθεί πολλές φορές για τα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόταν η Αμαντίν αλλά δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να την σώσουν.

Από πολύ μικρή ηλικία η Αμαντίν ήταν ο «στόχος» της μητέρας της που της στερούσε την τροφή, της επέβαλε ατελείωτες «γραπτές τιμωρίες» και την έκλεινε στο κελάρι, παρακολουθώντας την με κάμερες. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αμαντίν υπέμεινε καταστροφική και παροξυσμική βία από (τη μητέρα της), ο μοναδικός σκοπός της οποίας ήταν να την ταπεινώσει και να την κάνει να υποφέρει»,

Σύμφωνα με την ψυχιατρική εκτίμηση, η Πισαρά «μετέφερε το μίσος της» για τον πατέρα της Αμαντίν στο σώμα της κόρης της. Τα βασανιστήρια εντάθηκαν από τον Μάρτιο του 2020, όταν, με αφορμή την πανδημία της Covid-19, η έφηβη σταμάτησε το σχολείο.

Γαλλία: Η μητέρα της 13χρονης υποστηρίζει πως η κόρη της υπέφερε από διατροφικές διαταραχές

Την ημέρα του θανάτου της, στις 6 Αυγούστου 2020, η έφηβη, που πέθανε από καρδιακή ανακοπή μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Μονμπλάν, κοντά στο Μπεζιέρ, ζύγιζε μόλις 28 κιλά και είχε ύψος 1,55 μέτρα. Ο θάνατός της οφειλόταν σε λιμοκτονία, σε συνδυασμό με σηψαιμία και ένα πιθανό σύνδρομο ακατάλληλης επανασίτισης. Είχε χάσει αρκετά δόντια και της είχαν ξεριζώσει τα μαλλιά.

Η μητέρα της 13χρονης υποστηρίζει πως η κόρη της υπέφερε από διατροφικές διαταραχές, τις οποίες κανείς δεν επιβεβαίωσε, και ότι «κατάπινε μόνο ένα κομμάτι ζάχαρη, λίγη κομπόστα και ένα ρόφημα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, πριν αρχίσει να κάνει εμετό και στη συνέχεια σταματήσει να αναπνέει».

Η μητέρα της Αμαντίν, πρώην σερβιτόρα, προφυλακίστηκε τον Μάιο του 2021 και καλείται να απαντήσει για «τα βασανιστήρια που οδήγησαν σε θάνατο» ενώ πρέπει και να απαντήσει για «την εκ προθέσεως βία κατά της Αμαντίν τα προηγούμενα έξι χρόνια». Εάν κριθεί ένοχη μπορεί να της επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η ετυμηγορία αναμένεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από Le Figaro

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης όρων όπως «μπιφτέκι», «μπριζόλα» και «λουκάνικο» για φυτικά προϊόντα - Αγρότες υπέρ, καταναλωτές και βιομηχανία τροφίμων κατά — Τι σημαίνει η απόφαση για την αγορά vegan τροφίμων στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε και παρενοχλούσε τους γονείς του αγνοούμενου κοριτσιού

Διεθνή / Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε το αγνοούμενο κορίτσι

Τον Απρίλιο του 2024, η Τζούλια Βάντελτ τηλεφώνησε περισσότερες από 60 φορές σε μία ημέρα στους γονείς της Μαντλίν - «Δώστε μου μία ευκαιρία, δεν είμαι ψεύτρα», εκλιπαρούσε σε ένα μήνυμα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή της οικογένειας
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Μετά από δύο χρόνια αιματηρού πολέμου, Ισραήλ και Χαμάς καταλήγουν σε συμφωνία εκεχειρίας με μεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ - Όλοι οι όμηροι απελευθερώνονται, αρχίζει η απόσυρση του ισραηλινού στρατού και ανοίγει ο δρόμος για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM