Γαλλία: Μητέρα κατηγορείται ότι άφησε την 13χρονη κόρη της να πεθάνει από την πείνα επειδή «μισούσε τον πατέρα της»

Γαλλία: Μητέρα κατηγορείται ότι άφησε την 13χρονη κόρη της να πεθάνει από την πείνα επειδή «μισούσε τον πατέρα της» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Ξεκίνησε σήμερα, στο δικαστήριο του Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία, η δίκη μιας μητέρας που κατηγορείται ότι άφησε τη 13χρονη κόρη της, Αμαντίν, να πεθάνει από την πείνα επειδή «μισούσε τον πατέρα της».

Η Σαντρίν Πισαρά, 54 ετών, μητέρα οκτώ παιδιών από τρεις διαφορετικούς συντρόφους, κατηγορείται για «βασανιστήρια που οδήγησαν στον θάνατο» της κόρης της αλλά και για βιαιοπραγία σε βάρος της τα προηγούμενα έξι χρόνια. Ο σύντροφός της, Ζαν-Μισέλ Κρος, 49 ετών, κατηγορείται γα «στέρηση ιατρικής φροντίδας ή τροφής» καθώς δεν έκανε τίποτα για να σώσει το παιδί «από βέβαιο θάνατο».

Τέσσερις ενώσεις για την προστασία του παιδιού έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, σκοπεύοντας να καταγγείλουν τις ανεπάρκειες του συστήματος προστασίας των ανηλίκων. Οι αρχές είχαν ενημερωθεί πολλές φορές για τα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόταν η Αμαντίν αλλά δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να την σώσουν.

Από πολύ μικρή ηλικία η Αμαντίν ήταν ο «στόχος» της μητέρας της που της στερούσε την τροφή, της επέβαλε ατελείωτες «γραπτές τιμωρίες» και την έκλεινε στο κελάρι, παρακολουθώντας την με κάμερες. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αμαντίν υπέμεινε καταστροφική και παροξυσμική βία από (τη μητέρα της), ο μοναδικός σκοπός της οποίας ήταν να την ταπεινώσει και να την κάνει να υποφέρει»,

Σύμφωνα με την ψυχιατρική εκτίμηση, η Πισαρά «μετέφερε το μίσος της» για τον πατέρα της Αμαντίν στο σώμα της κόρης της. Τα βασανιστήρια εντάθηκαν από τον Μάρτιο του 2020, όταν, με αφορμή την πανδημία της Covid-19, η έφηβη σταμάτησε το σχολείο.

Γαλλία: Η μητέρα της 13χρονης υποστηρίζει πως η κόρη της υπέφερε από διατροφικές διαταραχές

Την ημέρα του θανάτου της, στις 6 Αυγούστου 2020, η έφηβη, που πέθανε από καρδιακή ανακοπή μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Μονμπλάν, κοντά στο Μπεζιέρ, ζύγιζε μόλις 28 κιλά και είχε ύψος 1,55 μέτρα. Ο θάνατός της οφειλόταν σε λιμοκτονία, σε συνδυασμό με σηψαιμία και ένα πιθανό σύνδρομο ακατάλληλης επανασίτισης. Είχε χάσει αρκετά δόντια και της είχαν ξεριζώσει τα μαλλιά.

Η μητέρα της 13χρονης υποστηρίζει πως η κόρη της υπέφερε από διατροφικές διαταραχές, τις οποίες κανείς δεν επιβεβαίωσε, και ότι «κατάπινε μόνο ένα κομμάτι ζάχαρη, λίγη κομπόστα και ένα ρόφημα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, πριν αρχίσει να κάνει εμετό και στη συνέχεια σταματήσει να αναπνέει».

Η μητέρα της Αμαντίν, πρώην σερβιτόρα, προφυλακίστηκε τον Μάιο του 2021 και καλείται να απαντήσει για «τα βασανιστήρια που οδήγησαν σε θάνατο» ενώ πρέπει και να απαντήσει για «την εκ προθέσεως βία κατά της Αμαντίν τα προηγούμενα έξι χρόνια». Εάν κριθεί ένοχη μπορεί να της επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η ετυμηγορία αναμένεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από Le Figaro

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM