Ζελένσκι: «Έτοιμοι να παραδώσουμε τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες στον Κιμ Γιονγκ Ουν»

Ζελένσκι: «Έτοιμοι να παραδώσουμε τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες στον Κιμ Γιονγκ Ουν» Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι το Κίεβο είναι πρόθυμο να παραδώσει τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν, υπό την προϋπόθεση ότι ο ηγέτης τους, Κιμ Γιονγκ Ουν, θα οργανώσει την ανταλλαγή τους με Ουκρανούς αιχμαλώτους που κρατούνται από τη Ρωσία.

«Μετά τους πρώτους Βορειοκορεάτες αιχμαλώτους, αναμφίβολα θα υπάρξουν και άλλοι. Είναι θέμα χρόνου για τους στρατιώτες μας να αιχμαλωτίσουν περισσότερους», ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Το Σάββατο, ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν δύο Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην περιοχή του Κουρσκ. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Κίεβο ανακοινώνει την αιχμαλωσία Βορειοκορεατών από τότε που αυτοί αναπτύχθηκαν στο μέτωπο, το περασμένο φθινόπωρο.

11.000 Βορειοκορεάτες Στρατιώτες στο Μέτωπο του Κουρσκ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ουκρανών και Δυτικών ειδικών, περίπου 11.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν σταλεί στην περιοχή του Κουρσκ για να ενισχύσουν τις ρωσικές δυνάμεις. Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει την παρουσία τους, ενώ ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι και οι δύο πλευρές έχουν υποστεί βαριές απώλειες.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι, για τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες που δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μπορούν να εξεταστούν άλλες επιλογές. «Σε όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην ειρήνη, διαδίδοντας την αλήθεια για τον πόλεμο στη μητρική τους γλώσσα, θα δοθεί αυτή η ευκαιρία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η παρουσία των Βορειοκορεατών στο ουκρανικό μέτωπο αποτελεί σημείο έντασης, ενώ οι αιχμάλωτοι αναδεικνύονται σε σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί για το Κίεβο στη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM