Τραμπ για το τετ-α-τετ με Ομπάμα: Απλώς, τα πήγαμε καλά

Τραμπ για το τετ-α-τετ με Ομπάμα: Απλώς, τα πήγαμε καλά Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην αλληλεπίδρασή του με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην κηδεία του Τζίμι Κάρτερ, αναγνωρίζοντας ότι φαινόταν «φιλική».

«Φαίνεται πολύ φιλικό, πρέπει να πω», είπε για το τετ-α-τετ του με τον Μπαράκ Ομάμα, στον ανώτερο ανταποκριτή του Fox News στον Λευκό Οίκο, Πίτερ Ντούσι, πριν από τη συνάντησή του με τους Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες στο θέρετρο του Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα. «Δεν συνειδητοποίησα πόσο φιλικό φαινόταν. Το είδα στο υπέροχο δίκτυό σας, μόλις πριν από λίγο, και είπα "φίλε, μοιάζουν με δύο ανθρώπους που συμπαθούν ο ένας τον άλλον"», πρόσθεσε. «Και μάλλον όντως συμβαίνει» (εννοεί ότι συμπαθούν ο ένας τον άλλον).

Οι δυο τους συνομίλησαν γελώντας και χαμογελώντας ενώ κάθονταν δίπλα - δίπλα στην τελετή, μετά από μια αμφιλεγόμενη εκλογική περίοδο και την προηγούμενη σχέση τους - καθώς, μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούσε ψευδώς τον προκάτοχό του ότι κατασκόπευε την εκστρατεία του το 2016 και ότι δεν έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, άρα δεν είχε δικαίωμα να εκλεχθεί πρόεδρος της χώρας.

«Έχουμε κάπως διαφορετικές φιλοσοφίες, σωστά;» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζοντας τη συζήτηση. «Δεν ξέρω, απλώς τα πήγαμε καλά». «Αλλά τα πήγα καλά με όλους στην τελετή», συνέχισε ο εκλεγμένος πρόεδρος. «Ξέρεις, συναντηθήκαμε στα παρασκήνια πριν αρχίσει, και νομίζω ότι ήταν μια όμορφη τελετή, τα πήγαμε όλοι πολύ καλά».

Ο Τραμπ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια του τετ-α-τετ, ειδικοί ωστόσο αποπειράθηκαν να διαβάσουν τα χείλη τους, όπου ήταν δυνατόν.

Ο Ομπάμα κάθισε ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους και τον Τραμπ, οι οποίοι παρευρέθηκαν και οι δύο μαζί με τις συζύγους τους. Η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα απουσίαζε, καθώς βρίσκεται στη Χαβάη.

Ο Μπους ήταν επίσης ιδιαίτερα διαχυτικός με τον διάδοχό του, προσφέροντας στον Ομπάμα ένα χτύπημα στην κοιλιά ενώ κατευθυνόταν προς το στασίδι του στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό και δεχόταν ένα χτύπημα στην πλάτη ως αντάλλαγμα. 


Με πληροφορίες από The Hill

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM