Η Beatrice Chebet σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000μ στη Βαρκελώνη – Πρώτη γυναίκα κάτω από τα 14 λεπτά

Η Beatrice Chebet σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000μ στη Βαρκελώνη – Πρώτη γυναίκα κάτω από τα 14 λεπτά Facebook Twitter
Beatrice Chebet
0

Ενώ ο κόσμος ετοιμαζόταν να υποδεχθεί τη νέα χρονιά, η Beatrice Chebet από την Κένυα έγραφε ιστορία. Η 24χρονη Ολυμπιονίκης ολοκλήρωσε την εξαιρετική της χρονιά σπάζοντας το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών στα 5.000μ δρόμου, στον αγώνα Cursa dels Nassos στη Βαρκελώνη, Ισπανία.

Η Chebet τερμάτισε σε εκπληκτικό χρόνο 13:54, γινόμενη η πρώτη γυναίκα που τρέχει την απόσταση των 5.000μ σε λιγότερο από 14 λεπτά, τόσο στον δρόμο όσο και στον στίβο. Το προηγούμενο ρεκόρ της, 14:13, είχε σημειωθεί στον ίδιο αγώνα το 2023.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, καθώς όλα πήγαν σύμφωνα με το πλάνο», δήλωσε η Chebet, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου. «Ένιωθα ότι μπορούσα να τρέξω κάτω από τα 14 λεπτά και το κατάφερα. Δύο αγώνες στη Βαρκελώνη, δύο παγκόσμια ρεκόρ – τι περισσότερο να ζητήσω;»

Ένας χρόνος απόλυτης κυριαρχίας

Η επίδοση της Chebet είναι το αποκορύφωμα μιας χρονιάς γεμάτης θριάμβους. Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 στα 5.000μ και 10.000μ, ενώ τον Μάιο σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών στα 10.000μ.

Τρέχοντας σε ιδανικές συνθήκες και δίπλα σε άνδρες αθλητές, η Chebet τερμάτισε 14η στη γενική κατάταξη της Βαρκελώνης, σπριντάροντας στη γραμμή τερματισμού και γιορτάζοντας το κατόρθωμά της με τους υπόλοιπους δρομείς.

Με το βλέμμα στο Τόκιο 2025

Παρά τα εντυπωσιακά της επιτεύγματα, η Chebet παραμένει συγκεντρωμένη στους επόμενους στόχους. «Η προτεραιότητά μου για την επόμενη χρονιά είναι να κατακτήσω χρυσά μετάλλια στα 5.000μ και 10.000μ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Τόκιο», δήλωσε.

Το παγκόσμιο ρεκόρ της Chebet αναμένεται να επικυρωθεί επίσημα, αλλά η επίδοσή της έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ROLAND GARROS JANNIK SINNER ΚΑΥΣΩΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

Αθλητισμός / Roland Garros: Αποκλείστηκε το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Jannik Sinner, έπειτα από «μάχη» με τον καύσωνα

Ο Ιταλός τενίστας προσπαθούσε να δροσιστεί με κάθε τρόπο εντός του γηπέδου, με τον ίδιο ωστόσο να δηλώνει πως δεν έφταιγε η ζέστη, απλώς «δεν ήταν η μέρα του»
THE LIFO TEAM
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τα 120 εκατ. δολάρια: «Πλούτος είναι αυτό που δεν βλέπεις»

Αθλητισμός / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τα 120 εκατ. δολάρια που έχει βγάλει και την πορεία του προς το δισεκατομμύριο

Σε βίντεο του The School Of Hard Knocks, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τα χρήματα που έχει βγάλει, τη ζωή πριν το NBA, τις επενδύσεις και τον στόχο του να γίνει δισεκατομμυριούχος
THE LIFO TEAM