Υεμένη: Το Ισραήλ εξαπολύει φονικές αεροπορικές επιδρομές κατά των Χούτι

Υεμένη: Το Ισραήλ εξαπολύει φονικές αεροπορικές επιδρομές κατά των Χούτι Facebook Twitter
Φωτ. / Χ
0

Το Ισραήλ τις τελευταίες ώρες εξαπολύσει σφοδρές αεροπορικές επιδρομές κατά των Χούτι, μετά τις επανειλημμένες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της το προηγούμενο διάστημα.

Το Ισραήλ εξαπολύει φονικές αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη με στόχο τους Χούτι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άτομα στην πόλη Χοντέιντα, το λιμάνι της χώρας. Πριν την επίθεση, είχαν προηγηθεί αναφορές ότι η χώρα σχεδίαζε πλήγματα, μετά την τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούτι κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων δύο την περασμένη εβδομάδα.

Οι συγκεκριμένες επιδρομές έγιναν μετά από εκτόξευση πυραύλων από την Υεμένη προς το Ισραήλ, το προηγούμενο βράδυ. Υπενθυμίζεται πως οι Χούτι, εκτοξεύουν τακτικά πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στη Γάζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Al-Masirah, κανάλι που χρησιμοποιείται από τους Χούτι, δήλωσε ότι μια σειρά από «επιθετικές επιδρομές» εξαπολύθηκαν στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά και τη Χοντέιντα.

Ο εκπρόσωπος των Χούτι, δήλωσε ότι οι αντάρτες στόχευσαν «δύο συγκεκριμένους και ευαίσθητους στρατιωτικούς στόχους» στην κατεχόμενη περιοχή της Γιάφα κοντά στο Τελ Αβίβ, με «υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους». Ο στρατός του Ισραήλ στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως «πραγματοποίησε ακριβή πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους των Χούτι στην Υεμένη, συμπεριλαμβανομένων λιμανιών και ενεργειακών υποδομών στη Σαναά, τα οποία χρησιμοποιούσαν με τρόπους που συνέβαλαν αποτελεσματικά στις στρατιωτικές τους ενέργειες».

«Μετά τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, οι Χούτι είναι σχεδόν ο τελευταίος εναπομείνας βραχίονας του άξονα του κακού του Ιράν. Οι Χούτι μαθαίνουν και θα μάθουν με τον σκληρό τρόπο ότι όσοι χτυπήσουν το Ισραήλ θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα γι' αυτό», ανέφερε μετά τις επιδρομές ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Με πληροφορίες από Guardian

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM