Millennials die hard

Millennials die hard Facebook Twitter
«I’m your Hell, I’m your dream, I am nothing in between. You know you wouldn’t want it any other way». Εικονογράφηση: bianka/ LIFO
0


ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ με ένα φρέντο εσπρέσο στο χέρι κι ένα τσιγάρο στο άλλο, από την Πατησίων στην Αθηνάς, από την Πινδάρου στη Θεμιστοκλέους, από λακκούβα σε εργοτάξιο. Αργάμιση τη νύχτα βρέθηκα με ένα ποτήρι βότκα να κατεβαίνω τα σκαλιά του αφτεράδικου. Στο τελευταίο σκαλί τράκαρα με την πορτιέρισσα.

«Πού πας με το ποτήρι, μωρή φίλη;»

«Έλα, ποια είσαι μπέμπα;» Η γνωστή μου αμνησία με τα ονόματα και τις γνωριμίες.

«Να τα πατάς πιο απαλά τα τακούνια γιατί κάνεις φασαρία» με μάλωσε, λες κι έμπαινα σε νοσοκομείο.

Χαμένα παιδιά, χαμένα κορμιά κι εγώ ανάμεσά τους μια χαμένη γκόμενα από μια χαμένη γενιά.

«Μήπως να τα βγάλω;» της λέω έτσι για το καλιαρντό.

Και μου απαντάει το εξής: «Αν ψάχνεις υποτακτικούς ποδολάγνους τρανσολάγνους είσαι στο σωστό μέρος. Με το διχτυωτό που φοράς θα κάνεις καλό σεφτέ».

«Αυτό το τακούνι που τολμάς και πιάνεις στο στόμα σου έχει περάσει τον έλεγχο του Ηρωδείου! Πώς την έχετε δει στην υπόγα;» απάντησα με facts.

«Την επόμενη φορά να έρθεις με τα κροκς σου. Μας το παίζεις ντίβα;»

Γελάσαμε και αφού στηρίχθηκα σε όλους τους αρκουδίσιους ώμους του dance floor κάποια στιγμή έφτασα στο μπαρ. Παρέδωσα το παλτό μου στην αγκαλιά της μπαργούμαν και περίμενα τη βότκα μου στη δική μου αγκαλιά. Η φάση ήταν «όλο μέλι και από τηγανίτα τίποτα». Χαμένα παιδιά, χαμένα κορμιά κι εγώ ανάμεσά τους μια χαμένη γκόμενα από μια χαμένη γενιά. Άναψα τσιγάρο, κατέβασα τα γυαλιά ηλίου και όσο περιπολούσα τον κόσμο εντόπισα τον Ξηαλέ με μια τύπα ανάμεσα σ’ ένα τσούρμο τουρίστες που μάλλον έψαχναν σουβενίρ και ντίλερ. Με χαιρέτησε στρατιωτικά και κάθισε σε έναν βρόμικο καναπέ. Είχα μήνες να τον δω. Απόρησα που με χαιρέτησε, την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε με κατηγόρησε ότι του έχω κάνει μάγια. Δεν πρόλαβα να στρίψω ένα τσιγάρο και να τη πάλι η πορτιέρισσα.

«Τον είδες, μωρή, με την κοντή;»

«Να σου πω, μωρή, εδώ σε προσέλαβαν με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τις τρανς;»

«Όχι καλέ, μαύρα δουλεύω, να ξεχρεώσω κανένα νοίκι».

«Μωρή, δεν κάνω ακτιβισμό της μονογαμίας με τους γκόμενους. Εγώ είμαι millennial».

«Δεν σου φαίνεται φιλενάδα. Πόσο είσαι μωρή;»

«Μπέμπα, τζάσε».

Στην επόμενη ώρα πέρασαν διάφορα αγόρια, άλλο κέρναγε βότκα, άλλο md και ο Ξηαλέ φαρμάκι. Ούτε που με πλησίασε, κι όταν η τύπα του τελικά έφυγε με άλλον ξέμεινε στον καναπέ, κοιτώντας το ταβάνι. Κι εγώ ξέμεινα στο μπαρ και τον κοιτούσα μέσα από τον καθρέφτη. Δεν άντεχα να με βλέπω άλλο. Μια Λάνα ντελ Ρέι σε ένα υπόγειο «χασάπικο» στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Έκανα νόημα στη μπαργούμαν να μου δώσει το παλτό μου.

«Καλημέρα», ακούω.

Δίπλα μου ένα γοριλάκι μελαχρινό, μουσάτο, μοσχοβολιστό. Στο κινητό μου η ώρα είναι 07:45.

«Καλημέρα, παιδί μου», απαντάω

«Θέλετε να βγούμε έξω μαζί; Να κεράσω μια σοκολάτα».

«Με αμύγδαλο;» τον ρωτάω με νόημα.

«Τσιγάρο» μου λέει και μου δείχνει ένα στριμμένο πίσω από το αυτί του.

«Είσαι όντως μάστορας;» ρωτάω και ρίχνω το παλτό στους ώμους μου.

«Έχω κι άλλα ταλέντα», λέει συνοδεύοντάς με προς την ηρωική μου έξοδο. «MMA», διευκρίνισε σπρώχνοντας την πόρτα.

Ο αθηναϊκός ήλιος με προσγείωσε απότομα. Προτού το καταλάβω, βρέθηκα καθισμένη στο κεφαλόσκαλο μιας πολυκατοικίας και μέσα στην αγκαλιά του, βλέποντας βίντεο από αγώνες ΜΜΑ στο κινητό του. Μου έδωσε το τσιγάρο να το «σκάσω». Το «έσκασα».

«Καλό, αλλά θα με νυστάξει».

«Άμα θέλετε μπορούμε να κοιμηθούμε μαζί».

«Έχω γάτα στο σπίτι. Καταλαβαίνεις».

Η πόρτα άνοιξε ξανά και βγήκε ο Ξηαλέ με το κράνος στο χέρι, την «μπανάνα» χιαστί και το κοβάλσκικο DNA του. Μας προσπέρασε σαν ψυχρός άνεμος, πέρασε απέναντι, καβάλησε τη μηχανή, φόρεσε το κράνος, έβαλε μπροστά κι έφυγε. Το γοριλάκι σηκώθηκε απότομα.

«Τον είδα μέσα, τρύπιος!» Με δίκασε. «Είναι αυτός πιο ωραίος από μένα;» έλεγε χτυπώντας το τριχωτό του στήθος κυνικά.

Όλη η Gen Z τα έβαλε μαζί μου πρωινιάτικα. Η πορτιέρισσα με καλιαρντεύει, ο Ξηαλέ με θεωρεί μάγισσα και το γοριλάκι με κρίνει για τα χαμηλά στάνταρ μου. Έτσι απλά κάλεσα ταξί. Είχα ανάγκη έναν φρέντο εσπρέσο και το γουργουρητό της Σουσούς.

Κάποιο βράδυ θα τους στείλω inbox σε ομαδική συνομιλία με ειδική αφιέρωση αυτό το παλιό τραγουδάκι που έλεγε: «I’m your Hell, I’m your dream, I am nothing in between. You know you wouldn’t want it any other way».

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αλλαγές που φέρνουν στο μεταναστευτικό η πρόσφατη απόφαση της Λειψίας και η νέα πολιτική του Μερτς/ Μεταναστευτικό: Από τη Μέρκελ στον Μερτς και η αλλαγή που φέρνει η απόφαση της Λειψίας

Βασιλική Σιούτη / Μεταναστευτικό: Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η αλλαγή πολιτικής της Γερμανίας;

Μετά την εκλογή του Φρίντριχ Μερτς, η Γερμανία αυστηροποιεί τη μεταναστευτική πολιτική της και αναζητά τρόπους για να εξαιρεθεί από την υποχρέωση εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε να μην κάνει δεκτά νέα αιτήματα ασύλου.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Becca Bloom: Γιατί θεοποιούμε τις ζάπλουτες; 

Οπτική Γωνία / Becca Bloom: Γιατί θεοποιούμε τις ζάπλουτες ενώ δεν έχουμε να φάμε;

Αν νομίζετε ότι η επίδειξη πλούτου προκαλεί σήμερα κοινωνική κατακραυγή, πλανάστε. Άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά, αντί να βιώσουν ταξική αφύπνιση, βλέποντας πώς ζει η δισεκατομμυριούχος σταρ του TikTok, θέλουν να μάθουν τα πάντα γι' αυτήν.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ανήλικοι στην πρώτη γραμμή: Το νέο πρόσωπο της ακροδεξιάς στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / 13χρονα παιδιά σε νεοναζιστικές συμμορίες: Πώς φτάσαμε εδώ;

Όλο και περισσότεροι έφηβοι και νέοι φαίνεται να γοητεύονται από ακροδεξιές ιδεολογίες. Τι σηματοδοτεί η έκρηξη αυτού του επικίνδυνου φαινομένου; Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
« Βρίσκω πολύ πιθανό να δούμε κάποια στιγμή μη λευκό Πάπα»

Οπτική Γωνία / «Βρίσκω πολύ πιθανό να δούμε κάποια στιγμή μη λευκό Πάπα»

Ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας της Θρησκείας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διδάκτορας των πανεπιστημίων Βοστώνης και Λουβέν Χαράλαμπος Βέντης μιλά για την εκλογή του νέου Πάπα, την «επιστροφή» της θρησκείας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα η Καθολική και η Ορθόδοξη Εκκλησία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η αντιπολίτευση που υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει…

Οπτική Γωνία / Η αντιπολίτευση που υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει

Την τελευταία δεκαετία, όλα σχεδόν έχουν αλλάξει στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα σε εκείνο το κομμάτι της που βρισκόταν παραδοσιακά και ιστορικά απέναντι στη συντηρητική παράταξη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Επίδομα ανεργίας: Όταν το κράτος αποφασίζει πως θα το ξοδέψεις

Ρεπορτάζ / Επίδομα ανεργίας: Όταν το κράτος αποφασίζει πώς θα το ξοδέψεις

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας και άλλες κοινωνικές παροχές σε προπληρωμένη κάρτα, με πλαφόν 50% στην ανάληψη μετρητών, προκαλεί την αγανάκτηση των δικαιούχων. Σχολιάζουν στη LIFO άνεργοι πολίτες, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και εκπρόσωποι κλάδων που πλήττονται.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Empty the Tanks»: Σώστε τα δελφίνια!

Ρεπορτάζ / «Empty the Tanks»: Πότε θα σταματήσει η αιχμαλωσία των δελφινιών;

Η παγκόσμια καμπάνια «Empty the Tanks» εναντιώνεται στην αιχμαλωσία και την εκμετάλλευση των δελφινιών. Πώς εκφράζεται η κινητοποίηση στην Ελλάδα και ποια η τύχη των δελφινιών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου; Μιλούν στη LIFO εκπρόσωποι οργανώσεων, αλλά και ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Υψηλοί τόνοι για τα Τέμπη, χαμηλοί για τα ελληνοτουρκικά 

Οπτική Γωνία / Υψηλοί τόνοι για τα Τέμπη, χαμηλοί για τα ελληνοτουρκικά 

Τα Τέμπη συνεχίζουν να πυροδοτούν εντάσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αντιθέτως στα ελληνοτουρκικά και στο θέμα της πώλησης των Eurofighter στην Τουρκία που απασχόλησε την επικαιρότητα, η κριτική για τη στάση της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε χαμηλούς τόνους.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Οδός Βύρωνος: Ένας δρόμος-ντροπή για τον δημόσιο χώρο

Aθήνα / Οδός Βύρωνος: Ένας δρόμος-ντροπή για τον δημόσιο χώρο

Τα πεζοδρόμια στην καρδιά της πόλης έχουν παραδοθεί στα τουριστικά καταστήματα, αποκλείοντας τους πιο ευάλωτους πολίτες, ενώ η Αθήνα χάνει τον βασικό λόγο ύπαρξής της: να είναι μια πόλη για ανθρώπους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Έχετε «επιστροφή φόρου»: Οι συχνότερες περιπτώσεις phishing

Οπτική Γωνία / «Έχετε επιστροφή φόρου, πατήστε εδώ»: Πώς να γλιτώσεις από το phishing

Παραπλανητικά μηνύματα, αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων, χακάρισμα τραπεζικών λογαριασμών. Το phishing είναι πιο συχνό και πολύ πιο επικίνδυνο πιο επικίνδυνο απ' ό,τι νομίζουμε. Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, Χρήστος Ξενάκης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Το χρονικό των χαμένων βίντεο των Τεμπών

Οπτική Γωνία / Το χρονικό των χαμένων βίντεο των Τεμπών

Η υπόθεση των χαμένων βίντεο των Τεμπών αναδεικνύει, για ακόμη μία φορά, λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν σε κρίσιμες φάσεις της ανακριτικής διαδικασίας, αφήνοντας πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΕΠΕΞ Ιλιρίντα Μουσαράι: «Ο πατέρας μου κατάφερε φέτος για πρώτη φορά να ψηφίσει και να αισθανθεί πολίτης όχι στην Ελλάδα, όπου ζει εδώ και τριάντα χρόνια, αλλά στην Αλβανία»

Πολιτική /  Ιλιρίντα Μουσαράι: «Η Αλβανία δεν είναι η “Κολομβία της Ευρώπης”»

Με αφορμή τις αλβανικές κοινοβουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου, μία επίκαιρη συζήτηση με την Ιλιρίντα Μουσαράι, την αλβανικής καταγωγής πολιτική επιστήμονα και υποψήφια διδάκτορα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Πόσο κοστίζει σήμερα το μεγάλωμα ενός παιδιού στην Ελλάδα;

Ρεπορτάζ / Είσαι γονιός στην Ελλάδα; Θα γονατίσεις οικονομικά

Πόσο κοστίζει το μεγάλωμα ενός παιδιού στην Ελλάδα και πώς σχετίζεται με το δημογραφικό προβλημα; Τα έξοδα ξεκινούν από τη βρεφική ηλικία και αυξάνονται σταδιακά. Τι αναφέρουν οι ίδιοι οι γονείς, τι συμβουλεύουν οι ειδικοί επιστήμονες και τι μέτρα έχει λάβει η κυβέρνηση;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Φυλακές Κορυδαλλού: Πότε θα πάνε στον Ασπρόπυργο και ποιο είναι το σχέδιο για την τύχη των παλιών κτιρίων

Ρεπορτάζ / Πότε θα φύγουν τελικά οι φυλακές από τον Κορυδαλλό;

Η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού και η μεταφορά τους στον Ασπρόπυργο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας. Πότε θα γίνει η μετεγκατάστασή τους και πώς θα αξιοποιηθούν τα παλιά κτίρια;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ