Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη για τράπεζες: Ξύπνησαν όταν το ΠΑΣΟΚ ζήτησε έκτακτη φορολόγηση

Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη για τράπεζες: Ξύπνησαν όταν το ΠΑΣΟΚ ζήτησε έκτακτη φορολόγηση Facebook Twitter
Νίκος Ανδρουλάκης/ Eurokinissi
0

«Ξύπνησαν όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία για φορολόγηση των κερδών των τραπεζών από επιτόκια, χρεώσεις και υπέρογκες προμήθειες» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «αντιμετώπισαν όλες τις στρεβλώσεις στην αγορά με ευχολόγια και διαπιστώσεις, κάτι που, όπως σημειώνει «πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός». «Με επικοινωνιακά μπινελίκια, τζάμπα μαγκιές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης και στη συνέχεια παραθέτει ένα βίντεο με τον Ζήκο από την ελληνική ταινία «Της Κακομοίρας» με αφορμή τη φράση «μπινελίκια» που είχε πει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, περιγράφοντας την κόντρα με τις τράπεζες.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του στα social την Κυριακή (8 Δεκεμβρίου), αναφερόμενος στις τραπεζικές προμήθειες, έγραψε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να σταθώ στην ανάγκη για μια πιο ανταγωνιστική λειτουργία των τραπεζών προς όφελος των δανειοληπτών και των καταθετών. Τώρα που έχει ολοκληρωθεί η εξυγίανσή τους με τη σημαντική βοήθεια κράτους και φορολογουμένων, οι τράπεζες πρέπει με τη σειρά τους να επιστρέψουν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα προς την κοινωνία το μέρισμα της ανάπτυξης που τους αναλογεί. Να δώσουν περισσότερα και φθηνότερα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια και να μειώσουν τις χρεώσεις που προκαλούν την κοινή λογική. Η αντίδρασή τους μέχρι σήμερα, όπως είπα και την Πέμπτη στη Βουλή, δεν μας ικανοποιεί. Συνεπώς, ναι, σύντομα θα ανακοινώσουμε παρεμβάσεις στον τραπεζικό τομέα, με στόχο την εύρυθμη και ανταγωνιστική λειτουργία τους».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε, σε δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ το Σαββατοκύριακο, πως «η κυβέρνηση προανήγγειλε παρεμβάσεις στις τράπεζες, μόλις το ΠΑΣΟΚ έβαλε το θέμα στην ατζέντα. Εμείς φέραμε μια πολύ προσεγμένη φορολογική παρέμβαση. Ξέρουμε ότι πρέπει να διατηρηθεί η πορεία εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος αλλά παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι φορολογούμενοι έχουν δώσει 38 δισεκατομμύρια τα προηγούμενα χρόνια με τις ανακεφαλαιοποιήσεις αλλά και με τα προγράμματα Ηρακλής Ι &ΙΙ δόθηκαν τα δάνεια στα funds δηλαδή συντελέστηκε μια έμμεση ανακεφαλαιοποίηση».

 
 
 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM