Γεωργία: Ξανά στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές - Στο πλευρό τους Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία

Γεωργία: Ξανά στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές - Στο πλευρό τους Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία Facebook Twitter
0

Η Γεωργία διανύει ακόμη μια περίοδο βαθιάς κρίσης, μιας οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της δείχνουν να ναυαγούν.

Χιλιάδες φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές βγήκαν ξανά στους δρόμους της Τυφλίδας, προσπαθώντας να ανατρέψουν την απόφαση του κυβερνόντος κόμματος, να αναστείλει μέχρι το 2028 τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ενέτεινε τις εντάσεις.

Πλήθος πολιτών συμμετέχουν κάθε βράδυ στις διαδηλώσεις, πολλές από τις οποίες όμως, διακόπηκαν βίαια μετά από συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας. Απόψε, οι πολίτες απέκλεισαν τον δρόμο έξω από το κοινοβούλιο, για ένατη συνεχόμενη νύχτα. Φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις ταξιδεύουν στο Διαδίκτυο και τα διεθνή πρακτορεία.

Γεωργία: Ξανά στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές - Στο πλευρό τους Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

«Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία μας», δήλωσε η φοιτήτρια Ιατρικής Νάνα. «Δεν θα υποχωρήσουμε», τόνισε.

Η νέα μεγάλη διαδήλωση στη Γεωργία, ήρθε λίγες ώρες αφού ο Κομπαχίτζε είπε ότι «κέρδισε μια σημαντική μάχη απέναντι στον φιλελευθεροφασισμό», όρο που χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει τους πολιτικούς αντιπάλους του. Μετά τη σύλληψη πολλών στελεχών αντιπολιτευόμενων κομμάτων, καθώς και τον περιορισμό των βίαιων επεισοδίων τις δύο τελευταίες ημέρες, δήλωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών «εξουδετερώνει επιτυχώς τους διαμαρτυρόμενους».

Γεωργία: Ξανά στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές - Στο πλευρό τους Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Γεωργία: Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία καταδικάζουν τη βία εναντίον φιλειρηνικών διαδηλωτών

Πληροφορίες μεταφέρουν ότι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας καταδικάζουν «σθεναρά» τη «δυσανάλογη χρήση βίας εναντίον φιλειρηνικών διαδηλωτών» στη Γεωργία και καταγγέλλουν το γεγονός ότι «στοχοποιούνται η αντιπολίτευση και οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης». Στην κοινή τους δήλωση, είπαν: «Τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις αρχές εκθέτουν τη Γεωργία σε εξωτερική και εσωτερική αστάθεια. Τα θεμελιώδη δικαιώματα, κυρίως η ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης και η ελευθερία της έκφρασης, πρέπει να γίνουν σεβαστά και να προστατευθούν, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις διεθνείς δεσμεύσεις της Γεωργίας», καλώντας το «Γεωργιανό Όνειρο» να ξεκινήσει διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους εκπροσώπους της κοινωνίας των Γεωργιανών.

Γεωργία: Ξανά στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές - Στο πλευρό τους Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM