Κακοκαιρία Bora: Τρεις νεκροί και καταστροφές σε όλη την Ελλάδα- Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών

Κακοκαιρία Bora: Τρεις νεκροί και καταστροφές σε όλη την Ελλάδα- Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών Facebook Twitter
Καταστροφές στη Λήμνο από την κακοκαιρία Bora/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Η κακοκαιρία Bora σάρωσε τη χώρα, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές και αφήνοντας πίσω της τρεις νεκρούς σε Λήμνο και Χαλκιδική. 

Από τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία μέχρι τη Χαλκιδική, τη Λήμνο και τη Ρόδο, περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι Αρχές και οι κάτοικοι δίνουν μάχη για την αποκατάσταση υποδομών και περιουσιών.

Καταστροφές στη Χαλκιδική

Γέφυρες κατέρρευσαν, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, και σπίτια πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά, αφήνοντας ολόκληρες περιοχές χωρίς ρεύμα και νερό. Ο κεντρικός δρόμος από Μάρμαρα προς Σάρτη παραμένει κλειστός λόγω της κατάρρευσης γέφυρας, ενώ η Πυροσβεστική συνεχίζει την απάντληση υδάτων σε πλημμυρισμένα κτίρια. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από υποθερμία. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 58χρονος φέρεται να προσπάθησε να αποφύγει κομμάτια βράχων που έπεφταν στο δρόμο λόγω κατολισθήσεων που προκάλεσε η βροχή με αποτέλεσμα το φορτηγό που οδηγούσε να ανατραπεί και να πέσει σε χαντάκι.

Ο άνδρας φέρεται να κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το όχημα και να επιβιβάζεται στη συνέχεια στο ΙΧ ενός διερχόμενου οδηγού που τον μετέφερε σπίτι του. Εκεί ωστόσο ο 58χρονος ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου κατέληξε.

Ρόδος και Λήμνος: Σοβαρές ζημιές και ανάγκη στήριξης

Η Ρόδος και η Λήμνος κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στη Ρόδο, αποκλεισμένες περιοχές όπως το Φαληράκι και οι Μαραγκοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποδομών, ενώ στη Λήμνο συνεχίζονται οι καταγραφές ζημιών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, όσο θρηνούν την απώλεια δύο συμπολιτών τους. Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου προσφέρει δωρεάν φιλοξενία στους πληγέντες.

 

Δοκιμασία για τη Θεσσαλία

Στη Λάρισα και τα παράλια της Αγιάς και των Τεμπών, μηχανήματα της Περιφέρειας προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ομαλή κυκλοφορία, ενώ συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων και ποταμών από φερτά υλικά.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων παραμένει σε ισχύ, με τις βροχές και τις καταιγίδες να συνεχίζονται μέχρι το πρωί της Τρίτης. Οι Αρχές δίνουν αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση της κανονικότητας, με ορισμένες περιοχές να παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ και χρυσές λίρες

Ελλάδα / Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ, ράβδοι χρυσού και λίρες

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία για ποινικές διώξεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς νέους εμπλεκόμενους - Κατασχέθηκαν μεγάλα ποσά μετρητών, χρυσός και πολύτιμα αντικείμενα
THE LIFO TEAM
«Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη στην Ελλάδα και πέθανε από καρκίνο

Ελλάδα / «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που πέθανε από καρκίνο στην Ελλάδα και είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη

Ήταν μέλος οικογένειας με τρία παιδιά που γεννήθηκαν από το σπέρμα του συγκεκριμένου δότη - Μετά τον θάνατό του διαγνώστηκε με καρκίνο και άλλο παιδί της οικογένειας
THE LIFO TEAM