Κτηματολόγιο: Πώς στήθηκε η απάτη με τα ακίνητα σε Σπέτσες, Ύδρα και Αγκίστρι

Κτηματολόγιο: Πώς στήθηκε η απάτη με τα ακίνητα σε Σπέτσες, Ύδρα και Αγκίστρι Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pexels
0

Μηνυτήρια αναφορά κατά κυκλώματος που ενδέχεται να σχετίζεται με υπόθεση πλαστογραφίας στα νησιά Σπέτσες, Ύδρα και Αγκίστρι, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Ελληνικό Κτηματολόγιο» Στυλιανό Σακαρέτσιο.

«Ενημερώσαμε την εισαγγελέα του Aρείου Πάγου για τη μήνυση που καταθέσαμε για ένα πιθανό κύκλωμα απάτης και πλαστογραφίας σε 3 νησιά του Σαρωνικού. Από έρευνα που έχει διερευνήσει το προσωπικό του Κτηματολογίου το οποίο και το ευχαριστώ για τη συνεργασία, έχουμε εντοπίσει ένα πιθανό κύκλωμα πολιτών και επαγγελματιών που επιχείρησε να δηλώσει 45 ακίνητα σε Αγκίστρι, Ύδρα και Σπέτσες, συνολικής έκτασης πάνω από 550.000 τ.μ., για τα οποία προσκομίστηκαν τροποποιημένες δηλώσεις εκ των υστέρων, προσκομίστηκαν ένορκες βεβαιώσεις από τα ίδια συγκεκριμένα πρόσωπα που κατοικούν στη βόρεια Ελλάδα και δήλωσαν ενόρκως ότι αυτά τα ακίνητα ανήκουν στον συγκεκριμένο πολίτη. Αυτές οι δηλώσεις συντάχθηκαν ενώπιον του ιδίου συμβολαιογράφου που έχει έδρα τη βόρεια Ελλάδα» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη, «τέτοιες περιπτώσεις εντοπίζονται πλέον πιο εύκολα χάρη στην τεχνολογία. Θέλουμε να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό ότι έχουν ψηφιστεί αυστηρές ποινές, οι οποίες είναι από 5 έως 10 χρόνια για την κακουργηματική απάτη και εφόσον εμπλέκεται και δημόσια περιουσία είναι από 10 έως 20 χρόνια. Θα διενεργηθούν κι άλλοι έλεγχοι με αυτά τα εργαλεία για να αποδώσουμε Δικαιοσύνη και να βρούμε τέτοιες περιπτώσεις που αδικούν ιδιώτες. Παραδώσαμε όλα τα στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Ελληνικού Κτηματολογίου» κ. Σακαρέτσιος δήλωσε πως «όσο αναβαθμίζουμε τα ψηφιακά εργαλεία του ελληνικού κτηματολογίου ενισχύονται οι έλεγχοι. Έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε σειρά ελέγχων με πολλά κριτήρια, μπορούμε αλγοριθμικά να βρίσκουμε αυτές τις περιπτώσεις που είναι ύποπτες και να προχωράμε σε τεχνική αξιολόγηση». Μάλιστα ο κ. Σακαρέτσιος αναφέρθηκε σε μία περίπτωση όπου ένας πολίτης από τη βόρεια Ελλάδα, σε συνεργασία με δύο μάρτυρες, εμφανίστηκε στο γραφείο κτηματογράφησης και υπέβαλε δήλωση αξίωσης 550.000 τ.μ. σε διάσπαρτες ιδιοκτησίες, σε 3 νησιά του Αργοσαρωνικού, που προφανώς δεν του ανήκουν.

 
 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM