Le Monde: «Οι Pussy Riot είναι φυλακισμένες, αλλά όχι φιμωμένες»

Le Monde: «Οι Pussy Riot είναι φυλακισμένες, αλλά όχι φιμωμένες» Facebook Twitter
0

«Αγαπάω τη Ρωσία αλλά μισώ τον Πούτιν» δηλώνει στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, από το κελί της φυλακής, η 22χρονη Nadejda Tolokonnikova, ηγετικό μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot.


Το Der Spiegel υποστηρίζει ότι η ίδια απάντησε γραπτώς στις ερωτήσεις του περιοδικού μέσω ενός δικηγόρου της, δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία των χειρόγραφων απαντήσεων της νεαρής γυναίκας. 

«Το σύστημα Πούτιν [...] δεν ανήκει στον 21ο αιώνα, θυμίζει περισσότερο πιο πρώιμες κοινωνίες ή τα απολυταρχικά καθεστώτα του παρελθόντος» προσθέτει η ίδια, όπως αναφέρει η Le Monde.


Η Nadejda Tolokonnikova εμφανίζεται αμετανόητη για τις πράξεις της και υποστηρίζει ότι « στο κάτω κάτω της γραμμής, πιστεύω ότι η δίκη μας ήταν σημαντική επειδή έδειξε το πραγματικό πρόσωπο του πουτινικού συστήματος». «Αυτό το σύστημα έκρινε "τον ίδιο του τον εαυτό" , καταδικάζοντάς μας σε κάθειρξη δύο ετών χωρίς να έχουμε διαπράξει κάποιο έγκλημα. Αυτό προφανώς με χαροποιεί.» πρόσθεσε.

H ίδια δείχνει ότι μάχεται για τη μελλοντική γενιά καθώς δήλωσε: «μάχομαι για να μεγαλώσει η κόρη μου (4 ετών) σε μια ελεύθερη χώρα», συμπληρώνοντας ότι η δική της ήταν η «εκδίκηση του Πούτιν.».



Όσον αφορά τις συνθήκες κράτησής της, η αντικαθεστωτική καλλιτέχνις υποστήριξε ότι είναι ανεκτές: « Παρόλ' αυτά, είναι μια ρώσικη φυλακή με όλη τη σοβιετική της γοητεία. Δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος: η φυλακή είναι ένα μείγμα στρατώνα και νοσοκομείου» και προσθέτει: «Ξυπνάμε στις 6 το πρωί, μετά τρώω το πρωινό μου, μετά έρχεται η σειρά της αυλής. Το υπόλοιπο της ημέρας, γράφω. Διαβάζω, αυτές τις ημέρες για παράδειγμα τη Βίβλο και τα έργα του σλοβένου μαρξιστή φιλόσοφου Slavoj Zizek.». Η ίδια καταλήγει ότι «η έλλειψη ελευθερίας δεν περιορίζει την ελευθερία της σκέψης».


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM