Ο γ.γ. του OHE θα επισκεφτεί Πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν

Ο γ.γ. του OHE θα επισκεφτεί Πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ,  Μπαν Κι Μουν, ενδέχεται να επισκεφτεί ένα πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν, αφού πρώτα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι ο Μπαν θα μεταβεί στην Τεχεράνη, την Τετάρτη, στα πλαίσια της διήμερους συνόδου, η οποία ξεκινάει την Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ του κεντρικού Ιράν.

Όπως υπογραμμίζει το ΑΜΠΕ, δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση μέχρι στιγμής, όμως ο γραμματέας της συνόδου, Μεχί Αχουντζαντέχ, δήλωσε ότι ο Μπαν θα επισκεφθεί την πόλη Ισφαχάν, η οποία βρίσκεται κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις.


Σημειώνεται ότι η επικείμενη επίσκεψη του Μπαν στο Ιράν έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ισραήλ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM