Μετά τον Μπάιντεν ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με Μητσοτάκη - «Ώρα για δίκαιη λύση του Κυπριακού»

Μετά τον Μπάιντεν ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με Μητσοτάκη Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά την έναρξη της συνάντησης είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλώς ήρθες, καταρχάς, αγαπητέ μου Νίκο, άρτι αφιχθείς από ό,τι αντιλαμβάνομαι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καταρχάς να σε συγχαρώ. Είναι, νομίζω, πολύ σημαντική στιγμή για εσένα, για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από πολλά χρόνια -28, αν δεν κάνω λάθος-, μετά από 28 χρόνια να γίνεται δεκτός στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι το οποίο, πιστεύω, επιβεβαιώνει τη στρατηγική διάσταση της σχέσης που έχει η Κύπρος πια αποκτήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνέχεια της στρατηγικής σχέσης που και η Ελλάδα έχει.

Και, στα πλαίσια αυτής της τριμερούς συνεργασίας, πιστεύω ότι και η φωνή των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αναγνωρίζει ότι έχει έρθει πια η ώρα για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στα πλαίσια των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, είναι και αυτή μια σημαντική στιγμή που έρχεται να προστεθεί στη δυναμική η οποία διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες.

Οπότε, με πολύ μεγάλη ανυπομονησία αναμένω να με ενημερώσεις για τις συζητήσεις που είχες με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά τον Μπάιντεν ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με Μητσοτάκη Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi

Νίκος Χριστοδουλίδης: Φίλε Κυριάκο, όντως ιστορική συνάντηση μετά από 28 χρόνια. Το σημαντικότερο είναι η αναγνώριση από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών του ρόλου που και η Κύπρος και η Ελλάδα διαδραματίζει στην περιοχή, μια περιοχή ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας. Το αποδεικνύουμε με πράξεις, με έργα και όχι με λόγια. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή η στρατηγική φέρνει αποτελέσματα, αναγνωρίζεται.

Δεν χωρούν αμφιταλαντεύσεις στην εξωτερική πολιτική. Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, και αυτό σίγουρα βοηθάει, ενισχύει και τις προσπάθειές μας για επίλυση του Κυπριακού σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Θα συζητήσουμε, θα σε ενημερώσω και με λεπτομέρεια για όλα όσα συζητήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα.

Είναι πάντα χαρά μου να βρίσκομαι στην Ελλάδα, είναι πάντα χαρά μου να συναντιόμαστε, να συζητούμε. Από την πρώτη στιγμή κινούμαστε με μια κοινή στρατηγική, κοινούς στόχους, κοινές επιδιώξεις, όπως έπρεπε πάντα να ήταν οι σχέσεις Αθηνών - Λευκωσίας.

Και χαίρομαι πραγματικά, θέλω να το επαναλάβω για ακόμη μια φορά, ότι όλο αυτό το διάστημα υλοποιούμε μια στρατηγική που φέρνει αποτελέσματα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM