Κορίτσι με σύνδρομο Down αντιμετωπίζει θανατική ποινή επειδή «έκαψε το Κοράνι»

Κορίτσι με σύνδρομο Down αντιμετωπίζει θανατική ποινή επειδή «έκαψε το Κοράνι» Facebook Twitter
0

Ένα νεαρό κορίτσι με σύνδρομο Down κατηγορείται για βλασφημία στο Πακιστάν επειδή λέγεται ότι έκαψε σελίδες από ένα Κοράνι. Αν καταδικαστεί, θα αντιμετωπίσει θανατική ποινή, γράφει το RT News.

Η Rifta Masih συνελήφθη την Πέμπτη έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, το Ισλαμαμπάντ. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες που δόθηκαν από οργισμένους γείτονες. Η Masih ξυλοκοπήθηκε από Mουσουλμάνους που μένουν στην περιοχή επειδή, όπως δήλωσαν, την είδαν να καίει σελίδες του ιερού βιβλίου.

Αρχικά η αστυνομία αρνήθηκε να συμμετέχει αλλά το πλήθος που μαζεύτηκε γι’ αυτό το σκοπό, 600 με 1000 άτομα που έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο, ανάγκασε την αστυνομία να δράσει. Η Masih, η οποία είναι 11 χρονών, δεν είναι σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις της αστυνομίας.

Οι γονείς του κοριτσιού είναι Χριστιανοί και βρίσκονται επίσης υπό κράτηση. Εκατοντάδες Χριστιανοί της περιοχής έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά από απειλές Μουσουλμάνων για εμπρησμό. Εντάσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων υπάρχουν εδώ και μήνες, με τους Μουσουλμάνους να παραπονιούνται ότι οι Χριστιανοί διαταράσσουν την κοινή ησυχία με θορυβώδεις χριστιανικές τελετουργίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM