Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους Facebook Twitter
Η Μαρία Τρυφωνίδη είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».
0


— Σαράντα δύο χρόνια «Φλόγα». Πώς είναι αυτή η διαδρομή; Διηγηθείτε μας κάποιες στιγμές που χαράχτηκαν για πάντα στην καρδιά σας.
Όλες οι ιστορίες των παιδιών μας είναι συγκλονιστικές. Η διάρκεια της θεραπείας είναι από τη φύση της ακραία και συγκλονιστική. Παιδί και γονιός ισορροπούν σε ένα σχοινί στην άκρη της γης. Πάντα βρίσκεται η δύναμη που χρειάζεται, γιατί ο άνθρωπος τελικά όλα τα αντέχει. Σαράντα δύο ολόκληρα χρόνια δράσης, γεμάτα αγώνες, νίκες, εμπόδια, απώλειες, επιτυχίες, απογοητεύσεις, χαρές και λύπες, διαφορετικές ιστορίες, με χιλιάδες παιδιά που πέρασαν το κατώφλι μας. Πώς να ξεχωρίσεις μια ιστορία ανάμεσα σε τόσες μοναδικές και συγκλονιστικές; Ο άνθρωπος δοκιμάζεται στη «Φλόγα» γιατί καλείται να προστατέψει ό,τι πιο πολύτιμο έχει: τη ζωή και την υγεία του παιδιού του.

Ο καρκίνος στο παιδί είναι ένα συνταρακτικό γεγονός που αλλάζει ριζικά την καθημερινότητα της οικογένειας. Οι θεραπείες είναι χρονοβόρες και επίπονες και απαιτούν συνεχείς επισκέψεις στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα το παιδί να αποκόπτεται από τις δραστηριότητές του, οι γονείς να εγκαταλείπουν τη δουλειά τους και τα αδέλφια να περνούν αρκετό χρόνο μόνα ή με άλλους συγγενείς. Σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση η οικογένεια χρειάζεται στήριξη από το φιλικό, κοινωνικό αλλά και σχολικό περιβάλλον. Πολλές φορές αρκεί απλώς να κρατάμε επαφή, να δείχνουμε διακριτικά το ενδιαφέρον μας και να βοηθάμε τα παιδιά να επιστρέψουν ομαλά στο σχολείο.

Η «Φλόγα» βρίσκεται δίπλα στη δημόσια υγεία, δίπλα στον κάθε γιατρό μας που αγωνίζεται για το καλό των παιδιών μας, ώστε να τους προσφέρουμε όλα εκείνα τα εργαλεία που τους είναι απαραίτητα για να κάνουν σωστά την αποστολή τους. 

— Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συναντήσατε στην πορεία; Ξεπεράστηκαν όλες; Ποιες είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που παραμένουν σήμερα;
Δυσκολίες αμέτρητες. Εμείς, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, κληθήκαμε κάποια στιγμή να διεκδικήσουμε την υγεία των παιδιών μας και τη θέση τους στη κοινωνία. Ακόμα προσπαθούμε να πείσουμε ότι τα παιδιά μας μπορούν να ιαθούν, φτάνει να έχουν τη σωστή θεραπεία. Δεν είναι δυνατό να στείλουμε όλα τα παιδιά στην Ευρώπη για θεραπεία. Γι’ αυτό προσπαθούμε να φέρουμε την Ευρώπη στη χώρα μας, έτσι κάθε παιδί που νοσεί από καρκίνο να έχει την ίδια φροντίδα που θα είχε σε κάθε άλλη προηγμένη χώρα της Ευρώπης.

— Εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ξεπεράσαμε τους 250.000 δότες, το λαμπρό παράδειγμα της Κύπρου, και τα τελευταία στατιστικά. 
Τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη της ιατρικής, σε συνδυασμό με την τεχνολογία, απλώνει μπροστά μας νέες ευκαιρίες ίασης. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι μια δεύτερη ευκαιρία, όταν οι άλλες θεραπείες αποτυγχάνουν. Μια πόρτα ελπίδας που όμως, για να τη διαβεί κάποιος, χρειάζεται συμβατό δότη. Η πιθανότητα να βρεθεί από την οικογένεια δεν ξεπερνά το 25%. Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο σε εγγεγραμμένους εθελοντές δότες μυελού των οστών σε αναλογία πληθυσμού και έχει δώσει στην Ελλάδα πάνω από 100 μοσχεύματα για ισάριθμες μεταμοσχεύσεις.

Στη χώρα μας έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουμε. Η «Φλόγα», σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε ζωή, έχει τοποθετήσει σταθμούς για τη συλλογή δειγμάτων μυελού στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τώρα είμαστε σε διαδικασία τοποθέτησης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ακολουθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Κάποιοι άνθρωποι ζουν γιατί κάποιοι άλλοι, σε ανύποπτο χρόνο, χώρο και χώρα έδωσαν δείγμα μυελού των οστών και καταχωρήθηκαν στην παγκόσμια δεξαμενή. Κάποιοι από αυτούς είχαν την τύχη να βρεθούν συμβατοί και να προσφέρουν ζωή.

— Πάμε στα στατιστικά του παιδικού καρκίνου. Πόσα περιστατικά περίπου έχουμε ετησίως, ποια είναι τα συχνότερα ογκολογικά νοσήματα και πόσα παιδιά γίνονται καλά; 
• 300-350 περίπου παιδιά νοσούν κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
• 1 παιδί κάθε 600 γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν από τα 20 του χρόνια.    
• 15.000 παιδιά και 20.000 έφηβοι 15-24 χρονών νοσούν κάθε χρόνο στην Ευρώπη.
• 20 παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο κάθε μέρα στην Ευρώπη.
• Στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 500.000 άτομα που έχουν ιαθεί.
• Τα 2/3 όσων έχουν ιαθεί αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες από τις βαριές θεραπείες, που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.
• Ο καρκίνος της παιδικής και εφηβικής ηλικίας είναι μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Ωστόσο, στη χώρα μας το 80% των παιδιών με καρκίνο θεραπεύεται. Έχει δεκάδες διαφορετικές μορφές, διαφέρει από τον καρκίνο των ενηλίκων, γι’ αυτό απαιτεί εξειδικευμένη θεραπεία και αντιμετώπιση. Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά και εφήβους, γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει σωστή ενημέρωση.

— Υπάρχουν πιθανότητες υποτροπής σε μεγαλύτερη ηλικία και αν σε κάποια ογκολογικά νοσήματα είναι υψηλότερες, ποια είναι αυτά;
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πιθανότητα δεύτερου καρκίνου. Η θεραπεία στην οποία έχει υποβληθεί κάθε παιδί ή και κάθε ενήλικας δεν του εξασφαλίζει ανοσία στο μέλλον. 

— Οι ξενώνες φιλοξενίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα της «Φλόγας» για τη διευκόλυνση των οικογενειών των μικρών ασθενών. Πού βρισκόμαστε σήμερα, τι δυναμικότητα έχετε σε φιλοξενία οικογενειών;
Η «Φλόγα» από το 2002 λειτουργεί σπίτια φιλοξενίας για τις οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια και πρέπει να παραμείνουν στην Αθήνα για να υποβληθούν τα παιδιά σε θεραπεία στα δύο παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα της Αθήνας που στεγάζονται στο κτίριο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Σήμερα είμαστε σε θέση να φιλοξενούμε μέχρι 50 παιδιά με τους γονείς τους εντελώς δωρεάν για όσο διάστημα οι γιατροί τους θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνουν στην Αθήνα. Οικογένειες από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, την Ηγουμενίτσα και τη Ρόδο βρίσκουν καταφύγιο σε ένα σπίτι ειδικά φτιαγμένο γι’ αυτούς από τους προηγούμενους γονείς για να στεγάζει με αγάπη, κατανόηση και σεβασμό τον αγώνα τους.

— Ζούμε μια δεκαετία που οι νέες θεραπείες και οι βιοδείκτες έφεραν την επανάσταση στον καρκίνο. Μιλήστε μας γι’ αυτές τις εξελίξεις και για το σημαντικότατο έργο που γίνεται στην Ογκολογική Μονάδα του Παίδων.  
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η ιατρική, σε συνδυασμό με την τεχνολογία, έχει επιτύχει σπουδαία αποτελέσματα στον πόλεμο κατά του καρκίνου. Η «Φλόγα» βρίσκεται δίπλα στη δημόσια υγεία, δίπλα στον κάθε γιατρό μας που αγωνίζεται για το καλό των παιδιών μας, ώστε να τους προσφέρουμε όλα εκείνα τα εργαλεία που τους είναι απαραίτητα για να κάνουν σωστά την αποστολή τους. 

— Στις γονιδιακές κυτταρικές και car T θεραπείες το κόστος είναι υψηλό, πολλές φορές δυσθεώρητο. Μπορεί αυτό να δημιουργήσει πρόβλημα; Υπάρχει περίπτωση στην Ελλάδα να μην έχουν οι ασθενείς πρόσβαση, καθώς οι δαπάνες υγείας βρίσκονται σε περιβάλλον κλειστού προϋπολογισμού;
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μας κάποιο παιδί να στερείται συγκεκριμένης νοσηλείας λόγω κόστους. Συνεχώς εφαρμόζονται νέες θεραπείες, νέες προσεγγίσεις, νέες εφαρμογές, συνεχής εκσυγχρονισμός των διαγνωστικών και θεραπευτικών εξοπλισμών που με τεράστιο ομολογουμένως οικονομικό κόστος βελτιώνουν συνεχώς τα ποσοστά ίασης. 

Υγεία & Σώμα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Θεραπεία με CAR T-λεμφοκύτταρα σε ασθενείς με αιματολογικούς καρκίνους

Υγεία & Ευεξία / Θεραπεία με CAR T-λεμφοκύτταρα σε ασθενείς με αιματολογικούς καρκίνους

Με αυτή την κυτταρική θεραπεία εισερχόμαστε στον κόσμο της ιατρικής πρωτοπορίας όπου μας δίνεται η ικανότητα να επαναπρογραμματίζουμε τα κύτταρα των ασθενών για να μπορέσουμε να επιτεθούμε σε έναν θανατηφόρο καρκίνο.
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ozempic και Mounjaro: Ιατρική επανάσταση ή παγίδα;

Ψυχή & Σώμα / Ozempic και Mounjaro: Επανάσταση στην απώλεια βάρους ή παγίδα;

Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διαιτολόγο Μελίνα Καριπίδου και τον ενδοκρινολόγο Μανώλη Σουβατζόγλου, οι οποίοι εξηγούν πώς λειτουργούν τα φάρμακα GLP-1, ποιοι μπορούν να τα πάρουν, τι ρόλο παίζει η διατροφή κατά τη χρήση τους – και τι συμβαίνει όταν διακοπούν.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σ’ ένα παιδί

Υγεία & Σώμα / Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σε ένα παιδί

Το κλειδί για την ανατροφή ικανών νέων ανθρώπων δεν είναι να εστιάζουμε στις δυσκολίες και τα ελλείμματά τους, αλλά να αναγνωρίσουμε και να καλλιεργήσουμε τα προτερήματά τους – να εντοπίσουμε αυτό που οι ειδικοί στην ανάπτυξη του παιδιού αποκαλούν «νησίδες ικανότητας».
THE LIFO TEAM
Κοιλιοκάκη, η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Υγεία & Σώμα / Κοιλιοκάκη: Η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Οι διατροφικές δυσανεξίες μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα βάσανο. Η πιο συχνή διαταραχή, που μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι η κοιλιοκάκη. Τι συμπτώματα έχει και πώς γίνεται η διάγνωση;
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ψυχή & Σώμα / Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ποιες τροφές μάς κάνουν πραγματικά καλό; Πόσο junk food επιτρέπεται να καταναλώνουν τα παιδιά και πόση ζάχαρη; Και πώς ενισχύουμε το μικροβίωμα του οργανισμού; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την κλινική διατροφολόγο Κωνσταντίνα Κεραμύδα για το ποιες τροφές, ενώ μοιάζουν αθώες, είναι άκρως επικίνδυνες.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
DIET

Υγεία & Σώμα / «Είναι τεράστιο θέμα το bullying για το φαγητό στη δουλειά»

Η Εμμανουέλα Λεουνάκη είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος αλλά έχει μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τη συνηθισμένη: δεν εστιάζει στη ζυγαριά αλλά στη συναισθηματική σχέση μας με το φαγητό και στην κοινωνική πίεση που οδηγεί σε μειωμένη αυτοεκτίμηση.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Nερό με λεμόνι: Θα χάσουμε κιλά αν το πίνουμε κάθε μέρα;

Ψυχή & Σώμα / Nερό με λεμόνι: Ισχύει ότι βοηθά στην απώλεια κιλών;

Το πρωινό ρόφημα με χλιαρό νερό και λεμόνι έχει γίνει viral στο TikTok, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στα οφέλη του: από καλύτερη πέψη και αποτοξίνωση, μέχρι λαμπερό δέρμα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Αλλά τι από όλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά; Πρόκειται για ακόμα έναν διατροφικό μύθο; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η ευτυχία ενός πιο ήσυχου Εγώ 

Υγεία & Σώμα / Το «ήσυχο Εγώ» είναι η λύση στον ναρκισσισμό των social media

Πρόκειται για έναν όρο που επινοήθηκε από τους ψυχολόγους, ως αντίδραση στη διαρκή αυτοπροβολή της εποχής μας, προτείνοντας μια ισορροπημένη ταυτότητα που συνδυάζει την αυτογνωσία με το ενδιαφέρον για τους άλλους.
THE LIFO TEAM
Εγκυμοσύνη: η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Ψυχή & Σώμα / Εγκυμοσύνη: Η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Η Τζούλη Αγοράκη συνομιλεί με την οκτώ μηνών έγκυο Παυλίνα Βουλγαράκη για τα αντιφατικά συναισθήματα μιας περιόδου που, αν και διαρκεί μόνο εννέα μήνες, ίσως τελικά δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο την παρουσιάζουν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Υγεία & Σώμα / «Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Για να πετύχει η διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής, πέρα από την επιστημονική του επάρκεια, πρέπει να είναι και μια προσωπικότητα που μας ταιριάζει. Πώς θα διακρίνουμε αν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Ψυχή & Σώμα / Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Τα τελευταία χρόνια, οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο. Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η πορεία, κρύβει και παγίδες. Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές, σε μια διαρκή αίσθηση ανικανοποίητου και, τελικά, σε μια παραμορφωμένη αντίληψη του εαυτού μας. Η δερματολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη μιλά στη Μερόπη Κοκκίνη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Μια αποβολή δεν τελειώνει όταν σταματούν τα σωματικά συμπτώματα»: Πώς βιώνει πραγματικά μια γυναίκα την αποβολή  

Υγεία & Σώμα / «Όλοι σου λένε πως δεν φταις εσύ για την αποβολή, όμως εγώ πήρα πάνω μου όλη την ενοχή»  

Η Ανδριάννα, μια γυναίκα λίγο μετά τα 30, ήταν πεπεισμένη πως δεν ήθελε παιδιά. Πώς αντιμετώπισε όμως το γεγονός της αποβολής της; Και πόσο τραυματική εμπειρία είναι; Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς καν να προσποιηθείς πως το καταλαβαίνεις.  
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM