Νετανιάχου: Πλήξαμε τη δυνατότητα του Ιράν να παράγει πυραύλους

Νετανιάχου: Πλήξαμε τη δυνατότητα του Ιράν να παράγει πυραύλους Facebook Twitter
Μπενιαμίν Νετανιάχου
0

Η αεροπορική επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν το Σάββατο χαρακτηρίστηκε «ακριβής και ισχυρή», με «επιτυχία όλων των στόχων», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η δήλωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης για την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι το Ιράν είχε εξαπολύσει εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου, επίθεση που «απέτυχε» καθώς η ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα ανέλαβε δράση. «Υποσχεθήκαμε ισχυρή αντίδραση και τα ξημερώματα του Σαββάτου τηρήσαμε την υπόσχεσή μας», σημείωσε, αναφέροντας πως η ισραηλινή αεροπορία έπληξε συστήματα άμυνας και κατασκευής πυραύλων στο Ιράν.

Σύμφωνα με δύο Αμερικανούς ερευνητές, δορυφορικές εικόνες κατέδειξαν ότι το Ισραήλ στόχευσε εγκαταστάσεις στο Παρτσίν και στο Χοτζίρ, κοντά στην Τεχεράνη, όπου κατασκευάζονται καύσιμα για βαλλιστικούς πυραύλους. Οι δορυφορικές λήψεις δείχνουν πως οι εγκαταστάσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές, περιορίζοντας σημαντικά την ικανότητα του Ιράν για μαζική παραγωγή πυραύλων.

Η ισραηλινή επίθεση πραγματοποιήθηκε σε τρία κύματα και στόχευσε εργοστάσια κατασκευής πυραύλων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με αναφορές, τα πλήγματα είναι πιθανό να δυσκολέψουν το Ιράν στην αντικατάσταση του κατεστραμμένου εξοπλισμού, περιορίζοντας την ικανότητά του για μελλοντικές πυραυλικές επιθέσεις ανάλογες με εκείνη της 1ης Οκτωβρίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Διεθνή / ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε παύση των αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη, καθώς οι Χούτι υποσχέθηκαν να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία. Το Ομάν επιβεβαιώνει συμφωνία για αποκλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Διεθνή / Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Η ανακοίνωση για νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα φέρνει διεθνείς αντιδράσεις, καθώς σχεδιάζεται μόνιμη παρουσία στον παλαιστινιακό θύλακα - Τι σημαίνει αυτό για την παύση πυρός, τους ομήρους και το μέλλον της περιοχής;
LIFO NEWSROOM
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Νεκροί, τραυματίες και απειλές για αντίποινα μετά από επιθέσεις

Διεθνή / Στα πρόθυρα πολέμου: 26 νεκροί από επίθεση της Ινδίας στο Κασμίρ - Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από ινδικές επιθέσεις σε πακιστανικά εδάφη - Το Πακιστάν μιλά για πράξη πολέμου και υπόσχεται αντίποινα - Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM
Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Διεθνή / Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα με συμμετοχή 133 καρδιναλίων - Οι διχασμένες τάσεις, τα φαβορί, και ο κρίσιμος ρόλος του επόμενου Ποντίφικα στην ενοποίηση της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της κακοποίησης
LIFO NEWSROOM