Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ο πιθανότερος διάδοχος του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είναι εκτός επικοινωνίας από την Παρασκευή, δήλωσε λιβανέζικη πηγή ασφαλείας το Σάββατο, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που φέρεται να τον είχε στόχο.

Στην εκστρατεία του εναντίον της Χεζμπολάχ, το Ισραήλ πραγματοποίησε ένα μεγάλο πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού αργά την Πέμπτη, το οποίο στόχευσε τον Χασέμ Σαφιεντίν σε υπόγειο καταφύγιο, σύμφωνα με το Axios που επικαλείται πηγές του ισραηλινού στρατού.

Η λιβανική πηγή ασφαλείας και δύο άλλες λιβανικές πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters ότι οι συνεχιζόμενες ισραηλινές επιδρομές στο νότιο προάστιο της Βηρυτού - γνωστό ως Νταχίγια - από την Παρασκευή εμπόδισαν τα σωστικά συνεργεία να ερευνήσουν τον τόπο της επίθεσης.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής για τον Σαφιεντίν μετά την επίθεση.

Ο Ισραηλινός αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι δήλωσε την Παρασκευή ότι ο στρατός εξακολουθεί να αξιολογεί τις αεροπορικές επιδρομές το βράδυ της Πέμπτης, οι οποίες, όπως είπε, είχαν στόχο το αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ.

Η απώλεια του φημολογούμενου διαδόχου του Νασράλα θα ήταν ένα ακόμη πλήγμα για τη Χεζμπολάχ και τον προστάτη της Ιράν. Τα ισραηλινά πλήγματα σε ολόκληρη την περιοχή τον περασμένο χρόνο, που επιταχύνθηκαν απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο το Σάββατο με το πρώτο του χτύπημα στη βόρεια πόλη της Τρίπολης, δήλωσε Λιβανέζος αξιωματούχος ασφαλείας, αφού περισσότερες βόμβες έπληξαν προάστια της Βηρυτού και τα ισραηλινά στρατεύματα εξαπέλυσαν επιδρομές στο νότο.

Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει μια έντονη εκστρατεία βομβαρδισμών στον Λίβανο και έστειλε στρατεύματα πέρα ​​από τα σύνορα τις τελευταίες εβδομάδες μετά από σχεδόν ένα χρόνο ανταλλαγής πυρών με τη Χεζμπολάχ. Οι μάχες είχαν προηγουμένως περιοριστεί ως επί το πλείστον στη συνοριακή περιοχή Ισραήλ-Λιβάνου, που λάμβαναν χώρα παράλληλα με τον επί χρόνια πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα κατά της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Το Ισραήλ λέει ότι σκοπεύει να επιτρέψει την ασφαλή επιστροφή δεκάδων χιλιάδων πολιτών στα σπίτια τους στο βόρειο Ισραήλ, που βομβαρδίζεται από τη Χεζμπολάχ από τις 8 Οκτωβρίου πέρυσι.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM