Τραμπ: Το Ισραήλ πρέπει να «πλήξει» τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Τραμπ: Το Ισραήλ πρέπει να «πλήξει» τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι το Ισραήλ θα έπρεπε να «πλήξει» τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Μιλώντας στη Βόρεια Καρολίνα, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, που σε έναν μήνα θα διεκδικήσει εκ νέου την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, αναφέρθηκε στην ερώτηση που τέθηκε στον απερχόμενο Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στα μέσα της εβδομάδας, σχετικά με το ενδεχόμενο το Ισραήλ να στοχοποιήσει ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

«Όταν του έκαναν αυτή την ερώτηση, η απάντηση θα έπρεπε να είναι ‘πλήξτε τα πυρηνικά πρώτα και ανησυχήστε για τα υπόλοιπα αργότερα’», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Αλλά θα δούμε ποια είναι πραγματικά τα σχέδιά τους», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος.

Την Τετάρτη, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι εναντιώνεται στην ιδέα το Ισραήλ να βομβαρδίσει πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, ως αντίποινα για την εκτόξευση 200 ιρανικών πυραύλων εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

«Η απάντηση είναι ‘όχι’», είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Μπάιντεν, ερωτηθείς εάν θα υποστήριζε τέτοια πλήγματα από πλευράς Ισραήλ.

«Είμαστε σύμφωνοι και οι επτά στο γεγονός ότι οι Ισραηλινοί έχουν δικαίωμα να ανταποδώσουν, όμως πρέπει να ανταποδώσουν με αναλογικό τρόπο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις συνομιλίες του με τους άλλους ηγέτες της G7.

Ως τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ μάλλον απέφευγε να αναφερθεί στη πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στην Εγγύς Ανατολή.

Στην αρχή της εβδομάδας ωστόσο η εκστρατεία του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επέρριπτε την ευθύνη στον πρόεδρο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρό του —κι αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου— για την περαιτέρω όξυνση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΡΙ ΣΤΑΙΛΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Διεθνή / Χάρι Στάιλς: Απογοητευμένοι οι φαν με το κόστος των εισιτηρίων της περιοδείας - Το σχόλιο του Λίαμ Γκάλαχερ

Οι τιμές για το «Together, Together World Tour» που προκάλεσαν αντιδράσεις - «Με αυτές τις τιμές, περιμένω ο Χάρι Στάιλς να έρθει μέχρι τη θέση μου και να με φιλήσει»
THE LIFO TEAM
Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Αν δεν επιτευχθεί τελευταία στιγμή συμφωνία με την Τεχεράνη και ο Ντόναλντ Τραμπ δώσει εντολή επίθεσης, οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες για τη Μέση Ανατολή αλλά και τον κόσμο
THE LIFO TEAM
Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM