Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και αποκλείει το ενδεχόμενο η Αθήνα να καταφέρει να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη λήψη περαιτέρω βοήθειας.
«Αντί των συνεχών πληρωμών, η πολιτική πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει ότι η έξοδος (της Ελλάδας) από το ευρώ αποτελεί τη μόνη και την καλύτερη λύση -και μάλιστα για όλους», υποστηρίζει ο Σέντερ σε συνέντευξή σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας.
Η πεποίθηση του ίδιου είναι ότι η εξέλιξη αυτή «θα ήταν η ευνοϊκότερη, τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, όσο και για την ίδια την Ελλάδα». Ο ίδιος διαμηνύει ότι η έκθεση της τρόικας είναι αρνητική και «δεν επιτρέπεται να υπάρξει χαλάρωση των όρων, νέες διαπραγματεύσεις και, κυρίως, νέα χρήματα».
Ο ΥΠΟΙΚ της Βαυαρίας και στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) πιστεύει ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τη Γερμανία και εκτιμά ότι «η λύση δεν βρίσκεται στην περαιτέρω χρηματοδότηση, αλλά στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».
Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η Ελλάδα δεν έχει πλέον πιθανότητα ανάκαμψης και χρειάζεται «εντελώς νέα συγκρότηση του κράτους».
Διεθνή /
«Μόνη λύση η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Κυψέλη: Βίντεο από τη στιγμή που ο 64χρονος έρχεται αντιμέτωπος με τη μητέρα των κοριτσιών
Χοληστερίνη: 10 τροφές που συμβάλλουν στη μείωση της LDL
Νορβηγία: Πρώην σύντροφος του γιου της διαδόχου κατέθεσε ότι τη χτυπούσε και τη στραγγάλιζε «συχνά»
«Όταν είπα ότι είχα κακοποιηθεί, μου είπαν “μη μιλήσεις”»
Πώς τα «έξυπνα γυαλιά» της Meta «απειλούν» τις γυναίκες
σχόλια