ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων και εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, συνεδριάζει σήμερα στις 11 π.μ. η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία θα τεθεί επί τάπητος ο οδικός χάρτης ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος και της επακόλουθης διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας δεν αναμένεται τελικά να αλλάξουν τα κριτήρια για την υποβολή υποψηφιότητας και θα απαιτούνται, όπως και την προηγούμενη φορά, 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την εκλογή δεν αναμένεται, ούτε και αυτό, να διαφοροποιηθεί και επομένως, όπως έχει εισηγηθεί η ΠΓ: στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή συνέδρων για το έκτακτο Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου. Η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου, ενώ ο δεύτερος γύρος, αν χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου.

Η Κεντρική Επιτροπή, ωστόσο, αναμένεται να λάβει αποφάσεις για την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και των συνοδευτικών υπογραφών.

Όλγα Γεροβασίλη: «Ο Κασσελάκης δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία – Έπρεπε να είχε αποσυρθεί»

Η βουλευτής Άρτας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών για την ανάδειξη νέου προέδρου, σε συνέντευξή της στο Attica TV την Παρασκευή.

Η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι το κόμμα «έδωσε ανοχή και χρόνο» στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ σχολιάζοντας μια ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητά του για την προεδρία, τόνισε: «Ο άνθρωπος ήθελε ένα κόμμα ενός ανδρός αρχή. Είμαι βέβαιη ότι ο κ. Κασσελάκης δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία στη χώρα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο».

Πρόσθεσε ότι, κατά την άποψή της, ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί, αλλά εκτίμησε ότι θα έχει την ευκαιρία να είναι υποψήφιος.

Σχετικά με το ενδεχόμενο δικής της υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η 'Ολγα Γεροβασίλη απάντησε ότι «η θέση της προεδρικής καρέκλας δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός», σημειώνοντας πως ποτέ δεν είχε συμπεριφορά «δελφίνου» και πάντα εργαζόταν στους ρόλους που της ανατίθεντο. Υποσχέθηκε να λάβει απόφαση τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας ότι η στιγμή είναι κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έλενα Ακρίτα υπέβαλε παραίτηση για την πισίνα, αλλά δεν έγινε δεκτή

Την Παρασκευή η Έλενα Ακρίτα υπέβαλε την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά το θέμα που προκλήθηκε για την πισίνα του σπιτιού της, αλλά δεν έγινε δεκτή, όπως γράφει η ίδια στο facebook.

Το θέμα ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν η βουλευτής Επικρατείας του κόμματος ανήρτησε φωτογραφία στο Facebook στην οποία φαινόταν η πισίνα του σπιτιού της, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία σχετική διαδικτυακή διαμάχη. Τότε, η Ακρίτα έγραψε ως σχόλιο προς τους haters στην ανάρτησή της: «Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

Ωστόσο αυτό έριξε λάδι στη φωτιά και περισσότερα σχόλια που κατέκριναν τη θέση της αναρτήθηκαν από φίλους και μη του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα η ίδια να αναγνωρίσει το λάθος της και να ζητήσει «συγγνώμη», με νέα ανάρτησή της, σήμερα το πρωί. 

Ωστόσο, όπως ενημέρωσε και πάλι μέσω facebook η ίδια, το ότι ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες δεν ήταν αρκετό για την ίδια. «Παρά το γεγονός ότι ζητησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», έγραψε και αποκάλυψε πως πράγματι έστειλε «σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM