Λίβανος: «Στοχευμένη» επίθεση του Ισραήλ στην πρωτεύουσα Βηρυττό

Λίβανος: «Στοχευμένη» επίθεση του Ισραήλ στην πρωτεύουσα Βηρυττό Facebook Twitter
0

«Στοχευμένη» επίθεση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυττό, εξαπέλυσαν πριν λίγο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν ανακοίνωσαν σε ποια περιοχή βομβάρδισαν τα μαχητικά αεροσκάφη τους, ούτε ποιος ήταν ο στόχος της αεροπορικής επιδρομής. Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πυκνός καπνός και ισχυρός θόρυβος ακούστηκε στα νότια προάστια της Βηρυττού. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, NNA, μετέδωσε ότι πέντε παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων, στη νότια Βηρυτό, προσθέτοντας ότι ένα αεροσκάφος F35 στόχευσε την κατοικημένη περιοχή με δύο πλήγματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ισραηλινή επίθεση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου έγινε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με καταστήματα και αγορές στις 16:00, τοπική ώρα, ελεγχόμενη από τη Χεζμπολάχ. Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ ήταν ο στόχος της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη νότια Βηρυτό, δήλωσε αξιωματούχος ασφαλείας του Λιβάνου στο CNN.

Σε μια από τις τελευταίες ενημερώσεις του, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι έπληξε μια στρατιωτική τοποθεσία της Χεζμπολάχ στην πόλη Κφαρ Κίλα του νότιου Λιβάνου και πως εξαπέλυσε την επίθεση αφού εντόπισε ένα από τα μέλη της οργάνωσης να εισέρχεται στην τοποθεσία, σύμφωνα με τον IDF.

Είναι προφανές ότι η ισραηλινή επίθεση στην Βηρυττό είναι απάντηση στην εκτόξευση δεκάδων ρουκετών από την Χεζμπολάχ προς ισραηλινά εδάφη, νωρίτερα σήμερα.

Πριν από περίπου δύο ώρες, το μεσημέρι της Παρασκευής, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε περίπου 140 ρουκέτες προς το Ισραήλ. Σύμφωνα με την Χεζμπολάχ, το μπαράζ ρουκετών προς το Ισραήλ πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα των εκρήξεων σε 5.000 βομβητές και εκατοντάδες ασυρμάτους της Χεζμπολάχ που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 39 μέλη της Χεζμπολάχ και να τραυματιστούν τουλάχιστον 2.000.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Διεθνή / Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Η Χαντίσε περιγράφει τη στιγμή που «ήρθε η Χωροφυλακή να την πάρει» στις 6:30 το πρωί, ενώ και η Ιρέμ Ντεριτζί υποβλήθηκε στον ίδιο έλεγχο - Τι συνέβη στην επιχείρηση που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM