«Κήρυξη πολέμου» οι επιθέσεις του Ισραήλ, λέει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

«Κήρυξη πολέμου» οι επιθέσεις του Ισραήλ, λέει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατηγόρησε ευθέως το Ισραήλ για τις πρόσφατες επιθέσεις στον Λίβανο, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 37 ατόμων και τον τραυματισμό χιλιάδων.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Νασράλα χαρακτήρισε τις εκρήξεις σε συσκευές βομβητών και ασυρμάτων ως «έγκλημα πολέμου» και υποστήριξε ότι το Ισραήλ επιχείρησε να προκαλέσει μαζικές δολοφονίες, χωρίς να λάβει υπόψη του αθώους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Σύμφωνα με τον Νασράλα, το Ισραήλ στόχευσε περίπου 4.000 παγιδευμένα pager και walkie-talkie, σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις επιδίωκαν μαζικές δολοφονίες, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις ως «Σφαγή της Τρίτης» και «Σφαγή της Τετάρτης». Παράλληλα, επεσήμανε ότι η θεία πρόνοια απέτρεψε ακόμα μεγαλύτερες απώλειες, καθώς ορισμένες συσκευές δεν ενεργοποιήθηκαν.

Την ίδια στιγμή, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τη Βηρυτό, εντείνοντας τον φόβο στην πόλη, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χτυπήματα σε στόχους της Χεζμπολάχ λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα. Το Ισραήλ, χωρίς να απαντήσει στις κατηγορίες, ανέφερε ότι οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών του βόρειου Ισραήλ και στην εξάλειψη της απειλής από τη Χεζμπολάχ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM