«Κήρυξη πολέμου» οι επιθέσεις του Ισραήλ, λέει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

«Κήρυξη πολέμου» οι επιθέσεις του Ισραήλ, λέει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατηγόρησε ευθέως το Ισραήλ για τις πρόσφατες επιθέσεις στον Λίβανο, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 37 ατόμων και τον τραυματισμό χιλιάδων.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Νασράλα χαρακτήρισε τις εκρήξεις σε συσκευές βομβητών και ασυρμάτων ως «έγκλημα πολέμου» και υποστήριξε ότι το Ισραήλ επιχείρησε να προκαλέσει μαζικές δολοφονίες, χωρίς να λάβει υπόψη του αθώους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Σύμφωνα με τον Νασράλα, το Ισραήλ στόχευσε περίπου 4.000 παγιδευμένα pager και walkie-talkie, σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις επιδίωκαν μαζικές δολοφονίες, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις ως «Σφαγή της Τρίτης» και «Σφαγή της Τετάρτης». Παράλληλα, επεσήμανε ότι η θεία πρόνοια απέτρεψε ακόμα μεγαλύτερες απώλειες, καθώς ορισμένες συσκευές δεν ενεργοποιήθηκαν.

Την ίδια στιγμή, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τη Βηρυτό, εντείνοντας τον φόβο στην πόλη, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χτυπήματα σε στόχους της Χεζμπολάχ λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα. Το Ισραήλ, χωρίς να απαντήσει στις κατηγορίες, ανέφερε ότι οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών του βόρειου Ισραήλ και στην εξάλειψη της απειλής από τη Χεζμπολάχ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Διεθνή / Χονγκ Κονγκ: Βίντεο δείχνει τη φωτιά να εξαπλώνεται σε δευτερόλεπτα στους ουρανοξύστες - Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας με την υποψία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τη χειρότερη πυρκαγιά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια στην πόλη
LIFO NEWSROOM