Μπάιντεν: Ο Πούτιν δεν θα επικρατήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία

Μπάιντεν: Ο Πούτιν δεν θα επικρατήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία Facebook Twitter
Τζο Μπάιντεν/ Φωτ. Αρχείου: EPA
0

«Δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στον Πούτιν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις νέες απειλές του Ρώσου προέδρου για ενδεχόμενο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη ότι εάν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που της παρέχει για να χτυπήσει στόχους εντός του ρωσικού εδάφους, αυτό θα ισοδυναμεί με «πόλεμο των χωρών του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν επανέλαβε την πεποίθησή του ότι ο Ρώσος ηγέτης δεν θα καταφέρει να επικρατήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία, τονίζοντας για ακόμη μία φορά την αμετακίνητη υποστήριξή του προς το Κίεβο.

Ο Βρετανός ηγέτης απέφυγε όμως να απαντήσει στο ερώτημα που του τέθηκε αν κατάφερε να πείσει τον Αμερικανό ηγέτη να χορηγηθεί άδεια στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν τους βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow για πλήγματα εντός της ρωσικής επικράτειας.


Περιορίστηκε να πει ότι αυτή η παραγωγική συζήτηση κάλυψε την Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την κατάσταση στον Ινδοειρηνικό. «Μιλήσαμε στρατηγικά για αποφάσεις τακτικής, δεν αφορούσε (η συζήτηση) κάποια συγκεκριμένη απόφαση», πρόσθεσε. Είπε επίσης ότι τα θέματα αυτά θα ξανασυζητηθούν και με άλλους συμμάχους.

«Εμείς υποστηρίζουμε την Ουκρανία. Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι με τον πρόεδρο Μπάιντεν δόθηκε η ευκαιρία να εξεταστεί όχι μόνο ένα συγκεκριμένο βήμα ή τακτική, αλλά η ευρύτερη στρατηγική έναντι της Ρωσίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η ψηφοφορία του ΟΗΕ λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Τι προβλέπει το σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει το Μπαχρέιν με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM