ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Μαρινάκης για ρεύμα: Στόχος να παραμένουν οι τιμές για τους καταναλωτές κάτω από τα 15 cents ανά μεγαβατώρα

Μαρινάκης για ρεύμα: Στόχος είναι να παραμένουν οι τιμές για τους καταναλωτές κάτω από τα 15 cents ανά μεγαβατώρα Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Ο Παύλος Μαρινάκης στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των τιμών του ρεύματος για τον Σεπτέμβριο.

«Είναι δεδομένο ότι το καλοκαίρι έχουμε αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Πλέον, με τη σταδιακή πτώση της ζήτησης έχει αρχίσει να παρατηρείται αποκλιμάκωση στις τιμές που φθάνουν τελικά στους καταναλωτές, βάσει των ανακοινώσεων των παρόχων για τον μήνα Σεπτέμβριο. Για παράδειγμα η τιμή στο πράσινο τιμολόγιο του βασικού παρόχου είναι μειωμένη κατά 3% σε σχέση με τον Αύγουστο.

Σκοπός της κυβερνητικής πολιτικής είναι να παραμένουν οι τιμές για τους καταναλωτές κάτω από τα 15 cents ανά μεγαβατώρα- που ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο. Το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ανακοινώσει, σύντομα, την κρατική ενίσχυση που θα συμβάλλει, ώστε να διαμορφωθούν οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα για τους καταναλωτές. Σημειώνεται πως μεσοσταθμικά, κατά το τελευταίο επτάμηνο, οι τιμές είναι λίγο πάνω από τα 13 cents ανά μεγαβατώρα. Έχουμε αποδείξει πως στηρίζουμε τους πολίτες σε έκτακτες συνθήκες και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε όσο το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας».

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM