Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Μακρόν θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα, αλλά δεν λέει πότε

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Μακρόν θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα, αλλά δεν λέει πότε Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξακολουθεί να σχεδιάζει να κολυμπήσει στον Σηκουάνα, όπως έχει δεσμευτεί, αλλά «όχι απαραίτητα» πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που ξεκινούν ακριβώς σε μια εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει διαβεβαιώσει αρκετές φορές ότι θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα, για να υπογραμμίσει τη δυνατότητα κάποιος να κολυμπήσει ξανά εκεί χάρη στις μεγάλες εργασίες απορρύπανσης και να καθησυχάσει για την ποιότητα του νερού.

Αλλά ποτέ δεν όρισε ημερομηνία και δεν συμμετείχε ούτε στη βουτιά που έκανε η υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων, Αμελί Ουντεά-Καστερά, στις 13 Ιουλίου, ούτε σε εκείνη της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκο και του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Τόνι Εστανγκέ, στις 17 του μήνα.

«Δεν ανακοίνωσε ότι θα κολυμπήσει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε ότι θα κολυμπήσει και πάντα εξέφραζε αυτή τη βεβαιότητα. Δεν θα έχει απαραίτητα την ευκαιρία να το κάνει πριν από τους Αγώνες», απάντησε η Προεδρία σε δημοσιογράφους που το αμφισβήτησαν  σήμερα (19/7).

«Όπως είπε όταν το ανακοίνωσε, αυτό που του φαίνεται απαραίτητο πέρα από το γεγονός ότι μας επιτρέπει να διοργανώνουμε Ολυμπιακούς αγώνες, είναι ότι πάνω απ' όλα θα επιτρέψει το άνοιγμα προπονητικών χώρων κολύμβησης για όλους τους κατοίκους της περιοχής του Παρισιού, τα επόμενα χρόνια. Θα είναι μέσα σε αυτό το πνεύμα όταν θα έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει όταν θα μπορέσει να το κάνει», πρόσθεσε το περιβάλλον του Εμανουέλ Μακρόν.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM