Δύο Έλληνες ηλικίας 50 και 55 ετών κατηγορούνται για απάτη με υπολογιστή και πλαστογραφία καθώς υπέβαλαν στoν ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας μηχανογραφικά δελτία χρησιμοποιώντας κωδικούς πρόσβασης υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων εν αγνοία τους.
Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από καταγγελία δύο τελειόφοιτων Λυκείου ότι δεν μπορούσαν να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλει πλαστά μηχανογραφικά, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης να "κλειδωθούν".
Ακολούθησε σχετική αλληλογραφία με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν, μετά από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχοι των ηλεκτρονικών ιχνών οι δύο εμπλεκόμενοι ημεδαποί, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα.
Ύστερα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας
Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική , η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο ημεδαπών θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Ελλάδα /
Έγινε υποκλοπή κωδικών υποψηφίων πανελλαδικών
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Μαρία Καρυστιανού: Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών
Ο απρόσμενος όρος του Τιμοτέ Σαλαμέ για ένα «τέλειο» 2026
Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Τα τέσσερα βιντεοληπτικά υλικά από την Αθήνα
Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές
Σάλος στη Βρετανία για το νέο λογότυπο του Ukip που θυμίζει τον «σιδηρούν σταυρό»
σχόλια