Σωφρονιστική εργασία στην καθαριότητα σε μαθητές που έσκισαν την ελληνική σημαία

Σωφρονιστική εργασία στην καθαριότητα σε μαθητές που έσκισαν την ελληνική σημαία Facebook Twitter
0

Για πρώτη φορά επιβάλλεται από δικαστήριο η κοινωφελής σωφρονιστική εργασία ως αναμορφωτικό μέτρο, σε μαθητές στην Καστοριά.  

Η ποινή επιβλήθηκε σε δύο μαθητές οι οποίοι πριν από ένα χρόνο συνελήφθησαν γιατί είχαν κατεβάσει, σκίσει και ποδοπατήσει μια ελληνική σημαία, κατά τη διάρκεια κατάληψης στο σχολείο τους. Τη σκηνή κατέγραψε με το κινητό του τρίτος μαθητής ο οποίος διένειμε το υλικό που έφτασε μέχρι το διαδίκτυο  και τελικά δημιούργησε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Οι  ανήλικοι θα προσφέρουν 4 ώρες κοινωφελούς εργασίας για 5 ημέρες εβδομαδιαία και αυτό και το επόμενο καλοκαίρι στην Υπηρεσία καθαριότητας και η παρεχόμενη εργασία θα είναι χωρίς αμοιβή με διάρκεια όπως έχει οριστεί από την ποινή που επιβλήθηκε. Αν τους είχε επιβληθεί συμβατική ποινή, τότε οι δύο 17χρονοι μαθητές θα έπρεπε να σταλούν σε αναμορφωτήριο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Τόσκος Πέτρος... «O εισαγγελέας Καστοριάς πριν αρκετό χρονικό διάστημα μας ειδοποίησε, ότι θα στείλει δύο ανήλικα παιδιά ,τα οποία διέπραξαν παράπτωμα και αντί να αποσταλούν στη φυλακή ή σε ίδρυμα ανηλίκων, θα εργαστούν δύο καλοκαίρια δηλαδή, για το έτος 2012 και 2013,στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς, μέσω του θεσμού της παροχής κοινωφελούς εργασίας μέχρι να ανοίξουν τις πύλες τους τα σχολεία και να τους υποδεχτούν για την νέα σχολική χρονιά»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM