Κολυδάς για τη ζέστη: Άνοδος της θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο

Κολυδάς για τη ζέστη: Άνοδος της θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Άνοδο της θερμοκρασίας στα κεντρικά της χώρας, τα δυτικά και τα νότια, αναμένουμε το επόμενο διήμερο, λόγω του θερμικού ridge, εξηγεί ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Όπως τονίζει σε νέα ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς, οι πιο θερμές ημέρες αναμένεται να είναι η Τρίτη και η Τετάρτη, καθώς το θερμικό ridge που υπάρχει στα δυτικά της χώρας μας κινείται ανατολικότερα . Καθοριστικό ρόλο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα διαδραματίσουν οι δυτικοί καταβατικοί άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά. Από την Πέμπτη, ωστόσο, αναμένεται να υποχωρήσει η ζέστη και σταδιακά η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

✅Στην προοπτική του καιρού για το επόμενο διήμερο εκτός από τα δυτικά και νότια η θερμοκρασία θα ανέβει και στα κεντρικά, καθώς το θερμικό ridge που υπάρχει στα δυτικά της χώρας μας κινείται ανατολικότερα . Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν αύριο , ενώ την Τετάρτη παρότι οι θερμοκρασίες στην ανώτερη ατμόσφαιρα αρχίζουν να πέφτουν, οι τιμές θα διατηρηθούν υψηλές λόγω θερμικής αδράνειας , ενώ παράλληλα καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι δυτικοί καταβατικοί άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά.

✅Από την Πέμπτη και μετά προβλέπεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και επάνοδος σε κανονικές για την εποχή τιμές.

Τι είναι το θερμικό ridge που ανεβάζει τη θερμοκρασία στη χώρα μας

Όπως εξηγεί ο Θοδωρής Κολυδάς, η άνοδος της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας οφείλεται στο θερμικό ridge που επικρατεί. Με τον όρο ridge, στη μετεωρολογία εννοούμε «περιοχές με αντικυκλωνική κυκλοφορία (υψηλών πιέσεων  και θερμοκρασιών) στις διάφορες στάθμες της ατμόσφαιρας όπου υπάρχουν καθοδικές κινήσεις».


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM