Καμπότζη: Ο καύσωνας «υπεύθυνος» για την έκρηξη που σκότωσε 20 ανθρώπους

Καμπότζη: Ο καύσωνας υπεύθυνος για την έκρηξη που σκότωσε 20 ανθρώπους Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Έκρηξη σημειώθηκε στην Καμπότζη με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, και την ευθύνη έχει εν μέρει ο καύσωνας. 

Στον ιστορικό καύσωνα που πλήττει τη νοτιοανατολική Ασία εδώ και εβδομάδες αποδόθηκε εν μέρει σήμερα από το υπουργείο Άμυνας της Καμπότζης η έκρηξη πυρομαχικών η οποία στοίχισε τη ζωή σε είκοσι στρατιωτικούς το Σάββατο. «Το συμβάν (...) ήταν αποτέλεσμα τεχνικού προβλήματος, διότι τα πυρομαχικά ήταν πεπαλαιωμένα και ελαττωματικά, και της ζέστης», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το υπουργείο επικαλούμενο έκθεση ειδικών. 

Στην έρευνα που διενεργήθηκε απορρίφθηκαν οι υποθέσεις της ανταρσίας και της τρομοκρατικής ενέργειας. Η έκρηξη, που κατέστρεψε φορτηγό με πυρομαχικά και διάφορα κτήρια γύρω από το σημείο όπου βρισκόταν, έγινε περ;iπου στις 2.45 μ.μ σε στρατιωτική βάση στην νότια επαρχία Καμπόνγκ Σπε. 

Τουλάχιστον 20 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλά ακόμη μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Καμπότζης. 

Ο πρωτοφανής καύσωνας στη Καμπότζη 

Η χώρα της Ασίας βιώνει παρατεταμένη περίοδο ακραίου καύσωνα, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40° Κελσίου, πλησιάζοντας το ιστορικό της υψηλό. Όλη η περιοχή ασφυκτιά εδώ και εβδομάδες εξαιτίας του καύσωνα, που ενισχύθηκε φέτος από το μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο. 

Ο πρωθυπουργός Χουν Μανέτ έδωσε εντολή την Τετάρτη τα σχολεία να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να κλείσουν προσωρινά, για την προστασία της υγείας των παιδιών και του προσωπικού, ενώ έθεσε τη δημόσια διοίκηση σε κατάσταση επαγρύπνησης εξαιτίας της λειψυδρίας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καύσωνας: Το όνειρο και ο εφιάλτης του ελληνικού καλοκαιριού σε μια παράσταση

Θέατρο / Καύσωνας: Το όνειρο και ο εφιάλτης του ελληνικού καλοκαιριού σε μια παράσταση

Βασισμένος σε διηγήματα της Βίβιαν Στεργίου, μέσα από αποσπασματικές αφηγήσεις χαρακτηριστικών συμπεριφορών ντόπιων, τουριστών και expats, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παναγόπουλος διερευνά τη μεταβατική φάση από τα ’90s μέχρι το 2020, μιλώντας για την πραγματικότητα της γενιά του -των millennials- στην παράσταση που ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM