Υπό κράτηση ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ - Δύο γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις - Κλήθηκε να τεθεί υπό κράτηση Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Υπό κράτηση στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού τέθηκε ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ το πρωί της Δευτέρας. Ο 75χρονος ηθοποιός ανακρίνεται, μετά από τις κατηγορίες δύο γυναικών, που υποστηρίζουν πως δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από τον Ντεπαρντιέ κατά την διάρκεια γυρισμάτων το 2014 και το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου BFM TV ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται από δύο εργαζόμενες στα γυρίσματα ταινιών με πρωταγωνιστή τον ίδιο πως πραγματοποίησε σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος τους. Μια 53χρονη διακοσμήτρια, που εργαζόταν στα γυρίσματα της ταινίας «Les Volets verts» του Ζαν Μπεκέρ το 2021 με πρωταγωνιστή τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ανέφερε πως μια μέρα που καθόταν στον διάδρομο εκείνος «την γράπωσε με τα πόδια του, την έκλεισε μέσα στους μηρούς του και άρχισε να την αγγίζει στη μέση, στο στήθος και στα οπίσθια». Η ίδια, υποστήριξε πως, παράλληλα, με τα αγγίγματα, ο ηθοποιός της μιλούσε πρόστυχα.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: «Σου ζητώ συγγνώμη, επειδή έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη»

Σύμφωνα με την 53χρονη χρειάστηκε η παρέμβαση τρίτων για να την αφήσει ο Ντεπαρντιέ να φύγει. Ο ηθοποιός της ζήτησε συγγνώμη, μετά από αίτημα των υπεύθυνων στα γυρίσματα, με την παρακάτω φράση: «Σου ζητώ συγγνώμη, επειδή έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη». Η 53χρονη διακοσμήτρια, παντρεμένη με παιδιά, ανέφερε πως ο ηθοποιός καθόλη την διάρκεια των γυρισμάτων της μιλούσε χυδαία. Τον Οκτώβριο του 2023 ο Ντεπαρντιέ με αντοιχτή επιστολή στην εφημερίδα Le Figaro αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και στο παρελθόν για σεξουαλικές επιθέσεις (το 2020 τον είχε καταγγείλει η ηθοποιός Σαρλότ Αρνούλ για βιασμό το 2018).

Με αφορμή την «ανοιχτή επιστολή» του κωμικού ηθοποιού η 53χρονη διακοσμήτρια αποκάλυψε πως σταμάτησε να εργάζεται και υποφέρει από κρίσεις άγχους και μετατραυματικό στρες, μετά την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον Ντεπαρντιέ.

Η δεύτερη γυναίκα, που κατηγορεί τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση, είναι μια 24χρονη (εκείνη την περίοδο) βοηθός, που συνεργάστηκε με τον Ντεπαρντιέ το 2014 στα γυρίσματα της ταινίας «Le Magicien et les Siamois» του Ζαν Πιερ Μοκί. Η βοηθός δήλωσε πως ο Ντεπαρντιέ της επιτέθηκε σεξουαλικά πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα σε συνάντηση στην οικία του στο Παρίσι, όταν βρέθηκε μαζί με άλλους συνεργάτες για να συζητήσουν για την ταινία.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν στις 29 Μαρτίου του 2014 ξεκίνησαν τα γυρίσματα ο ηθοποιός συνέχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά, την θώπευε στα οπίσθια και της μιλούσε με αισχρά λόγια. Τον περασμένο Ιανουάριο η βοηθός κατέθεσε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντεπαρντιέ και δήλωσε στην εφημερίδα «Courrier de l' Ouest» πως «θυμάται τα χέρια του παντού πάνω στο σώμα της».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι χτυπούν τώρα τις ενεργειακές της υποδομές - Στο σκοτάδι για ώρες Κίεβο και άλλες 9 περιοχές

Διακοπές ρεύματος στο νότιο τμήμα έπειτα από νέα ρωσική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πάνω από 800.000 νοικοκυριά στην ουκρανική πρωτεύουσα
LIFO NEWSROOM