Παιχνίδια πολέμου στη Λευκορωσία: «Η αντιπολίτευση σχεδιάζει κατάληψη εδάφους με ΝΑΤΟϊκή στήριξη» καταγγέλλει ο Λουκασένκο

Παιχνίδια πολέμου στη Λευκορωσία: «Η αντιπολίτευση σχεδιάζει κατάληψη εδάφους με ΝΑΤΟϊκή στήριξη» καταγγέλλει ο Λουκασένκο Facebook Twitter
Αλεξάντερ Λουκασένκο - Φωτ. αρχείου: EPA
0

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ισχυρίστηκε σήμερα ότι η αντιπολίτευση σχεδιάζει να καταλάβει μια περιοχή στα δυτικά της χώρας και να ζητήσει τη στήριξη ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. 

«Δεν γνωρίζω γιατί επέλεξαν την περιοχή Κόμπριν, μιλάνε πολύ γι΄αυτή. Σχεδιάζουν να την καταλάβουν και να απευθυνθούν στο ΝΑΤΟ για να αναπτύξει στρατεύματα» είπε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο απευθυνόμενος στην Πανλευκορωσική Λαϊκή Συνέλευση, ωστόσο δεν είναι σαφές αν ο Λουκασένκο παρείχε αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς του. 

Όλες οι βασικές προσωπικότητες της λευκορωσικής αντιπολίτευσης βρίσκονται στη φυλακή ή έχουν υποχρεωθεί σε εξορία. 

«Αρκετά υψηλός ο κίνδυνος στρατιωτικών επεισοδίων στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας» λέει ο Λουκασένκο

Ο στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει αναφερθεί πολλές φορές στους κινδύνους από μια επίθεση του ΝΑΤΟ ή της Ουκρανίας ως αιτιολόγηση για τη διατήρηση του στρατιωτικού μηχανισμού και του μηχανισμού ασφαλείας σε διαρκή ύψιστο συναγερμό στη Λευκορωσία

«Η Λευκορωσία μετέφερε αρκετά ετοιμοπόλεμα τάγματα από την περιοχή Βιτέμπσκ, που βρίσκεται στα σύνορά της με τη Ρωσία, στα δυτικά όρια της χώρας», δήλωσε ο Λουκασένκο, καθώς οι αντιπρόσωποι της Πανλευκορωσικής Λαϊκής Συνέλευσης (VNS) ενέκριναν ομόφωνα ένα νέο στρατιωτικό δόγμα που τονίζει ότι η Λευκορωσία είναι μια φιλειρηνική χώρα. Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, «ο κίνδυνος στρατιωτικών επεισοδίων κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με την Ουκρανία είναι αρκετά υψηλός». 

Ο Λουκασένκο πρόσθεσε ότι η γειτονική Πολωνία - στα δυτικά της χώρας - δεν θα πρέπει να αναμένει επιθετικές ενέργειες από τη Λευκορωσία, αναφέρει το RIA.

Το επικαιροποιημένο έγγραφο απαριθμεί τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι απειλές, το φάσμα των εσωτερικών και εξωτερικών απειλών για τη στρατιωτική ασφάλεια και τη θέση σχετικά με τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, ανέφερε η έκθεση χωρίς να διευκρινίσει τις χώρες που κατονομάζονται.

To Μινσκ λέει ότι απέτρεψε επίθεση με drones της Λιθουανίας, διαψεύδει το Βίλνιους

Η υπηρεσία ασφαλείας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε επίθεση από drones που εξαπολύθηκαν από την Λιθουανία και είχαν στόχο την λευκορωσική πρωτεύουσα, το Μινσκ, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, κάτι το οποίο διέψευσε ο στρατός της Λιθουανίας δια στόματος εκπροσώπου του, ο οποίος είπε ότι η χώρα του δεν έχει προχωρήσει σε καμία εχθρική ενέργεια εναντίον άλλων κρατών. 

«Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφαλείας, σε συνεργασία με συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, έλαβε πρόσφατα μια σειρά από αυστηρά μέτρα, τα οποία κατέστησαν εφικτό να αποτραπούν πλήγματα από μαχητικά drones από το έδαφος της Λιθουανίας με στόχο αντικείμενα στο Μινσκ και στα προάστιά του», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον αρχηγό της υπηρεσίας ασφαλείας της χώρας, Ιβάν Τερτέλ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM