Παιχνίδια πολέμου στη Λευκορωσία: «Η αντιπολίτευση σχεδιάζει κατάληψη εδάφους με ΝΑΤΟϊκή στήριξη» καταγγέλλει ο Λουκασένκο

Παιχνίδια πολέμου στη Λευκορωσία: «Η αντιπολίτευση σχεδιάζει κατάληψη εδάφους με ΝΑΤΟϊκή στήριξη» καταγγέλλει ο Λουκασένκο Facebook Twitter
Αλεξάντερ Λουκασένκο - Φωτ. αρχείου: EPA
0

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ισχυρίστηκε σήμερα ότι η αντιπολίτευση σχεδιάζει να καταλάβει μια περιοχή στα δυτικά της χώρας και να ζητήσει τη στήριξη ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. 

«Δεν γνωρίζω γιατί επέλεξαν την περιοχή Κόμπριν, μιλάνε πολύ γι΄αυτή. Σχεδιάζουν να την καταλάβουν και να απευθυνθούν στο ΝΑΤΟ για να αναπτύξει στρατεύματα» είπε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο απευθυνόμενος στην Πανλευκορωσική Λαϊκή Συνέλευση, ωστόσο δεν είναι σαφές αν ο Λουκασένκο παρείχε αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς του. 

Όλες οι βασικές προσωπικότητες της λευκορωσικής αντιπολίτευσης βρίσκονται στη φυλακή ή έχουν υποχρεωθεί σε εξορία. 

«Αρκετά υψηλός ο κίνδυνος στρατιωτικών επεισοδίων στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας» λέει ο Λουκασένκο

Ο στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει αναφερθεί πολλές φορές στους κινδύνους από μια επίθεση του ΝΑΤΟ ή της Ουκρανίας ως αιτιολόγηση για τη διατήρηση του στρατιωτικού μηχανισμού και του μηχανισμού ασφαλείας σε διαρκή ύψιστο συναγερμό στη Λευκορωσία

«Η Λευκορωσία μετέφερε αρκετά ετοιμοπόλεμα τάγματα από την περιοχή Βιτέμπσκ, που βρίσκεται στα σύνορά της με τη Ρωσία, στα δυτικά όρια της χώρας», δήλωσε ο Λουκασένκο, καθώς οι αντιπρόσωποι της Πανλευκορωσικής Λαϊκής Συνέλευσης (VNS) ενέκριναν ομόφωνα ένα νέο στρατιωτικό δόγμα που τονίζει ότι η Λευκορωσία είναι μια φιλειρηνική χώρα. Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, «ο κίνδυνος στρατιωτικών επεισοδίων κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με την Ουκρανία είναι αρκετά υψηλός». 

Ο Λουκασένκο πρόσθεσε ότι η γειτονική Πολωνία - στα δυτικά της χώρας - δεν θα πρέπει να αναμένει επιθετικές ενέργειες από τη Λευκορωσία, αναφέρει το RIA.

Το επικαιροποιημένο έγγραφο απαριθμεί τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι απειλές, το φάσμα των εσωτερικών και εξωτερικών απειλών για τη στρατιωτική ασφάλεια και τη θέση σχετικά με τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, ανέφερε η έκθεση χωρίς να διευκρινίσει τις χώρες που κατονομάζονται.

To Μινσκ λέει ότι απέτρεψε επίθεση με drones της Λιθουανίας, διαψεύδει το Βίλνιους

Η υπηρεσία ασφαλείας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε επίθεση από drones που εξαπολύθηκαν από την Λιθουανία και είχαν στόχο την λευκορωσική πρωτεύουσα, το Μινσκ, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, κάτι το οποίο διέψευσε ο στρατός της Λιθουανίας δια στόματος εκπροσώπου του, ο οποίος είπε ότι η χώρα του δεν έχει προχωρήσει σε καμία εχθρική ενέργεια εναντίον άλλων κρατών. 

«Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφαλείας, σε συνεργασία με συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, έλαβε πρόσφατα μια σειρά από αυστηρά μέτρα, τα οποία κατέστησαν εφικτό να αποτραπούν πλήγματα από μαχητικά drones από το έδαφος της Λιθουανίας με στόχο αντικείμενα στο Μινσκ και στα προάστιά του», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον αρχηγό της υπηρεσίας ασφαλείας της χώρας, Ιβάν Τερτέλ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Διεθνή / Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Στην Κολκάτα της Ινδίας, το εργαστήριο του Subimal Das κατασκευάζει υπερρεαλιστικά ομοιώματα νεκρών σε φυσικό μέγεθος για οικογένειες που θέλουν να κρατήσουν ένα απτό ίχνος των αγαπημένων τους μέσα στο σπίτι.
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί βαθαίνει την κρίση στον πυρήνα της ηγεσίας του Ιράν

Ο θάνατος του δεν αποτελεί απλώς την απώλεια ενός ακόμη αξιωματούχου, αλλά έναν παράγοντα που βαθαίνει την κρίση στην ηγεσία του Ιράν, με πιθανές συνέπειες τόσο για την πορεία του πολέμου όσο και για τη συνολική σταθερότητα της χώρας
THE LIFO TEAM
Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM